MENÜ

Kurtarıcı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fransa 1998 yine ilk tur, yine G grubu, yine İngiltere-Tunus buluşması. Kazanan 2-0’lık skor ile 20 yıl önce İngiltere. Bugün İngiltere’yi bu kupaya hazırlayan Gareth Southgate, o gün sahadaki isimlerden biriydi. Eğer İngiltere biraz şanslı ve dikkatli olsaydı 20 yıl önceki skora ilk 5 dakikada ulaşabilirdi.

İngilizler pozisyonlar nasıl kaçar derken, hava topları ustası futbolun icatçıları stoperlerini ileri çıkardıkları bir yan topta, gol makinaları ve turnuvaya takımı golleri ile taşıyan Kane’nin fırsatçılığı ile öne geçti. Her şey yolunda gözükürken Walker, İngilizler’in Tunus turtasının tadını bozan penaltıya neden oldu.

Şanssızlık, beceriksizlik

Bu kupada İngiltere’nin finale yürümesi için; Kane ve Sterling ile arkalarında Dele Alli en önemli yüzler olacak ama daha etkin olmalılar. Ve tabi çizgi halindeki Tunus savunması arasına mükemmel sızan, Lingard’ın şanssızlığına ve beceriksizliğine çare bulunmalı.

Seni öptük...

İkinci yarı hiçliği teorisinin yazarı oldu iki takımda. Anlatılası tek şey, maçtan sıkılan ve heyecan arayan taraftarın cep telefonu ışıkları ile şov yapmasıydı. İşte tam bunları düşünürken Kane 90 dakikada hayat öpücüğünü arka direk korner organizasyonu ile İngilizlere verdi: 2-1. İngilizler Kane seni öptük diyorlardı gol sonrası lakin nereye kadar?

Maçın sorusu

Rusya’da mücadele eden, 3 Afrika takımı içinde Tunus en dirençli halka mı? Yoksa İngiltere çok mu kötü?

Maçın starı

Harry Kane. İngiltere milli takımı için adeta Harry Potter filminden çıkarak sihrini yaptı.

Maçın olayı

Maç öncesi, Volgagrad Arena sineklerin istilasına uğradı. Oyuncular ısınmaktan çok fısfıslar ile bu sineklerden kurtulmaya çalıştı. Bu fısfıslar mı etkiledi bilinmez lakin hepsi futbolu unutmuş 22 adam izledik... Kane 90. dakikada sadece bir an hatırladı ve skoru belirledi.

Kısa mesaj

Futbol taktikleri tarihine bu kupa, oyunu defansif anlayış ile kilitleyen, sınırlı güçteki takımların ilk tur zaferleri olarak geçecek. Unutursan Kane'i, ödersin gecenin bedelini.

YORUM YAZ