MENÜ

İngilizler acımadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mücadele Starwars (Yıldızlar Savaşı) filmi gibi başladı. Ani hamle görüntüleri, hızlı geçişler, hikayenin bütünsel beklentisini bozan kimliklerin varlıklarını oyuna kısa vadede koyarak sonucu etkilemeleri ile. Hikayenin anlatımı vardı önce. İngiltere kadro kurgusu ile yapacaklarını anlattı adeta... Panama takımına ne dedi? Kanatları kullanacağım dedi, Kane ismine dikkat dedi, Alli yok ama Trippier var dedi, ilk onbirde Sterling’i oynatırım ve onun hız ve çabukluğunu Rashford’a tercih ederim dedi. Kim dedi bunları? İngiltere’nin hocası Southgate. Stones’la ilk gol geldi. Sonra filmde olduğu gibi esas kahraman çıktı sahneye; gollerin efendisi Harry Kane.

Ne kadar isteseler atarlardı

İngiltere gruptan çıkmayı planlarken Lingard tam hedefe bir füze yolladı. 3-0 oldu derken Stones kendi adına ikinci takım adına dördüncü golünü buldu. İngiltere 10 dakikada bir gol ile ilk yarı sonuna geldi derken, Kane turnuvada dördüncü golüne maçtaki ise beşinci gole yine penaltıyla ulaştı. İkinci yarı futbolun şans perisi İngiltere’ye ve Kane’e altıncı golü getirdi. Yarım düzine gol Panama’yı bitirdi Kane’i gol krallığında zirveye taşıdı ve İngiltere tur dedi. İngiltere’ye dün 10 gol gerekseydi onu da atardı.

Maçın sorusu

Maçı izlerken eşim sordu; “Karşıdaki takım bonusla mı bu noktaya geldi?”

Maçın starı

Tüm İngiliz takımı ve özellikle Kane.

Maçın olayı

İlk kez kupada boy gösteren Panama’nın 37 yaşındaki Baloy ile tarihe geçen ilk ve tek golü, farkı 5 indiren bu golün sevinci görülmeye değerdi. Bunun adı maçtan keyif almak.

Kısa mesaj

"Bırak İtalyanca konuşmayı spagettiyi bile telafuz edemiyorum, bir İtalyana git topu al nasıl diyebilirim o önemli” diyordu efsane Brian Clough. Ortak dile dikkat çekiyordu. İngiltere bu dili içinden yetişdirdiği hocayla yakalamış.

YORUM YAZ