MENÜ

Erken final

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

En iyilerin buluşması olacak. Şu ana kadar sizde hayranlık bırakan üç ülke sayın desek bu iki takım üçün içinde olur. Geçmiş Brezilya diyor. Geride 4 maçta 3 kez kazanan Brezilya. Ya gelecek? Gelecek Belçika. Genç ve devşirme oyuncular ile Fransızlar’ın futbol okullarını Afrika kıtasında işletme becerisini ortaya koyan Belçikalılar, elması nasıl acıların kıtasından Avrupa’ya taşıyorsa futbolun gönüldaşı ve sahipsiz evlatlarını da becerilerine göre ülkesinde yetiştiriyor. Avrupa’dan göçün adresi olunca burada da hızlı davranıyor. Öz benliklerinden de futbol okulları ile isimler çıkarıyor. Hepsini harmanlıyorlar.

Şu ana kadar tuttu

Kongo kökenli 25 yaşında gol makinası Lukaku, yine aynı kökenden stoper Boyata, orta alanda Kosova kökenli Januzaj ve turnuvanın yıldızı 25 yaşında Belçika kökenli Hazard. Bu karışım şu ana kadar tuttu. Brezilya hep aynı lakin Ginga mantığı kaybolmamalı. En çok şut çeken üç takımdan ikisi. Kupaya damga vuran en başarılı iki kadro ve tek maç... Brezilya dikine, fırsatçı ve çok pas yapan anlayışı, Belçika ara pası ve ve kaleyi yoklayan sert şutlar ile sonuç arayacak. Bence büyük maç olacak. Skoru da temposu da. Brezilya turlar...

Ön plana kim çıkar?

Brezilya’da Neymar ve Coutinho dikine oyunları ile Belçika’da Lukaku yüksek top ve fırsatçılığı, Eden Hazard ise antenleri ile mükemmel sahayı tarayan hamle yetisi ile dikkat çekecek. Kaleciler de maçı şekillendirecek.

Bu istatistiğe dikkat

Brezilya, Dünya Kupası’nda oynadığı son 9 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı ve son 19 maçının 16’sında en az 2 gol attı. Belçika kupadaki son 6 maçının 5’inde en az 3 gol kaydetti.

Kısa mesaj

Brezilya topla çok oynayacak. Bireysellik hatayı getirmemeli. Neymar günündeyse iş zor. Peki, ara pasları ve oyunu iyi okuyan Hazard’ı kim tutacak? Bu çok iyi planlanmalı.

YORUM YAZ