MENÜ

Benfica nasıl geçilir

Abone Ol Google News

Bu hafta rakibine tam 10 gol attı. Durmadı, durdurulamadı. Son 9 hafta içinde sadece kupada, Porto önünde kaybetti, Nasıl kaybetti yazacağız, ama önce; Kısa pas oynayan, sık ara pas deneyen, oyunu rakip alana yıkan bir takımdan bahsedelim.

Haberin Devamı

Rotasyon olmayan bir ekip. Duran top seviyorlar penaltı dahil 12 gol buldular, Etkin hücum ve kaleye şut iştahları çok fazla. Ama ceza saha dışından gelen sert şutları önlemede sorunları var.

Bireysel yetiler karşısında zaafları büyük. Ofsayttan kaçamıyorlar. İşte kilit; Porto nasıl kazandı ise Galatasaray öyle kazanabilir. Brahimi hızlı ve etkin hücumlar ile adam eksilterek son vuruşu yaparken, Marega yakalanan fırsatları affetmedi. Oyuna dinamik ve etkin müdahale hem golü hem galibiyeti getirdi. 4-4-2 ile oynayan Porto, Corona ile kanatları iyi kullandı, Pepe ve Felipe hatasız oynarken Torres ilk topları ara pas olarak besledi.

Benfica bu anlayışta hücumda Seferoviç ve Felix’e top taşıyamadı. Pizzi gibi bir silah kitlenemiyor ama kontrol edilebiliyor yakın ama kontrollü markaj. Samaris ve Pires ile kuracağı köprüleri kesen anlayış Pizzi’yi yalnızlığa boğacak. Grimaldo sol bekte zayıf halka. Svilar’ın kalesini uzaktan dövmek gerek. 42 yaşındaki Bruno Lage 4-4-1-1 seviyor. Ama 4-4-2 karşısında hemen oyunu 4-4-2 yapıyor. Porto kupa maçı taktiğini Galatasaray sahaya yansıtırsa maçı alır. Trabzonspor maçının ilk 30 dakikası iyiydi, ama orta alanlar hızlı geçildi. Benfica orta alanı bu kadar kolay geçirmez. Kontrol bu maçta şart. Gol yemeden tek gollü galibiyet yeter. Orta saha ile kaybeder ya da kazanırız. Bence 2-0 alırız...

Haberin Devamı
YORUM YAZ