MENÜ

Fenerbahçe'nin 8+3'ü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geri kalan üç futbolcunun ne zaman ne yapacakları takımın geleceğini belirleyecek. Üçlünün en yaşlısından başlayalım.

Kuyt: Takımın en iyi niyetli futbolcusu ama sezon başındaki olumlu görüntüsünü Mönchengladbach maçı hariç sürdüremedi. Bu konuda Aykut Kocaman’a çok iş düşecek. Şayet Kuyt ile devam edecekse oyun sisteminde mutlaka değişiklikler yapmak zorunda. Kuyt topla ceza sahası içinde buluşup tek vuruşla sonuca gidebilecek bir futbolcu. Onun orta sahada topla buluşup karşısındakileri ipe dizer gibi geçip gol atmasını veya attırmasını bekleyemezsiniz. Kadroda bunu yapsa yapsa Krasiç yapar. O da bu güçsüz haliyle kadroya bile zor girer.

Stoch: Son maçta biraz kıpırdadı. Sow’a ‘al da at’ diye verdiği pas muazzamdı. İdeal kanat oyuncusu olabilmesi için fizik gücünü çok ama çok artırmalı, futbolun defans tarafında da var olmalı.

Cristian: Fenerbahçe’nin en yaratıcı oyuncusu. Oyunun bazı bölümlerinde melankolik aşıklar gibi dalıp gidiyor. O dalıp gittiğinde takımın ofansif etkinliği sekteye uğruyor. Oyunun tamamına yakın bir bölümünde var olan Cristian tek başına bile takımı çekip çevirebilir. Yeter ki dalıp gitmesini engelleyecek bir uyarıcı bulunsun.

Bu değerlendirme Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde ilerleyen turlarda Anzhi, Liverpool, Atletico, İnter, belki Şampiyonlar Ligi’nden gelecek Manchester City, Dynamo Kiev, Juventus gibi takımlarla eşleşildiğinde onları eleyebilmesi maksadıyla yapılmıştır. Yoksa konu Türkiye Süper Ligi ise bu kadro zaten ya birinci ya ikinci olur. Camia artık bir bütün olarak çıtayı yükseltmeli ve Avrupa’da başarıyı hedeflemelidir.

YORUM YAZ