MENÜ

Yok artık LeBron James!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yaşı 33, Amerikan basketbol sporcusu, kariyeri tek kelime ile müthiş: 4 kez NBA en değerli oyuncusu (MVP), 14 kez NBA All-Star, 3 kez NBA şampiyonluğu, 2 kez olimpiyat altın madalyası, 3 kez NBA finali en değerli oyuncusu (MVP), Toplamda 9 kez NBA finali, Son 8 yıl üst üste NBA finali. Süper yıldız LeBron James’in son bombası, Los Angeles Lakers ile yapmış olduğu 154 milyon dolarlık 4 yıllık sözleşme. LeBron James NBA kariyerine tam 15 yıl önce en son forma giymiş olduğu Cleveland Cavaliers’te başlamış. Önümüzdeki 4 yıl boyunca Lakers’te oynayacak ama bu süre sonunda, yani 37 yaşına geldiğinde de basketbolu bırakmaya hiç niyeti yok. Bir dergiye verdiği röportajda "Hayatımın en büyük başarısı şu anda 13 yaşında olan oğlum LeBron Bronny James Jr. ile NBA'de aynı sahayı paylaşmak olur" diyor.

Başarısının sırrı ne?

LeBron mucizesi doğal ve genetik mi, yoksa optimum antrenmanlar, bakım ve beslenme mi? Sorunun cevabı şüphesiz "Hepsi". LeBron genetik olarak atletik ve basketbol yeteneği açısından bir hayli şanslı doğmuş olabilir ancak keşfedildikten sonrası inanılmaz disiplin ve özverili bir çalışmaya dayanıyor. Vücut kompozisyonu, 2 metre 5 santimlik boyuna rağmen çok atletik ve mükemmel. Geniş omuzları, her biri sayılabilir karın kasları, bir heykeltıraş tarafından çizilmiş gibi görünen göğüs ve üst kol adaleleri tüm dünya sporcuları tarafından gıpta ile izleniyor. Gelin, isterseniz bu müthiş atletik yeteneğin nasıl beslendiğine bir göz atalım. Spor yıldızlığının birincil belirleyicisi olmasa da beslenmenin spor performansında temel tamamlayıcı bir rol oynadığı bir gerçek. Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlanan bir derginin kayıtlarına göre LeBron atletik fiziğini geliştirmek ve korumak için her yıl 1.5 milyon dolar harcıyor. Basketbol antrenmanlarına ek olarak ağırlık çalışıyor, yoga, meditasyon ve pliometrik egzersizler yapıyor.

Paleo diyeti yapıyor

Geri kazanım ve beslenmesine çok önem veriyor. 2015 yılından itibaren yarı Paleo diyeti uygulamaya başlamış. Paleo diyeti, Taş Devri Diyeti (Mağara Adamı Diyeti) olarak da bilinen tüm dünyada sporcular arasında da gittikçe yaygınlaşan bir beslenme şekli. Felsefesinde, paleolitik dönemde yaşayan atalarımız gibi beslenmek yatıyor. Kısaca işlenmiş karbonhidratlar, tahıllar, şeker, süt ve süt ürünlerinin olmadığı, ağırlıklı olarak sebze, meyve, fındık, fıstık, yağsız et ve balıktan oluşan bir diyet. Bu diyeti, ilk uyguladığında 67 günde 7 kilo vermiş. Şimdilerde Paleo diyetini sporcu beslenme uzmanının LeBron için özel olarak planlanan şekliyle uyguluyor. LeBron, beslenme ile ilgili bugüne kadar yapmış olduğu en pozitif değişimin şeker ve tatlı yiyecekleri hayatından çıkarmak olduğunu vurguluyor. Enflamasyona yol açtığı bilinen şekerin spor performansını negatif etkilediğine inanıyor.

LeBron James’in beslenme planı

Uyanınca (06:25): 3 dilim tam tahıllı ekmek, 1 çorba kaşığı fıstık ezmesi, Yarım bardak taze çilek, 2 kibrit kutusu beyaz peynir.
Kahvaltı (09:30): 1 bardak portakal suyu, 1 muz, 1 ölçek protein tozu, 1 bardak süt.
Öğlen (12:00): 2 dilim tam tahıllı ekmek ile yapılmış yeşillik ve bol et içeren sandviç, Karışık salata, Çedar peyniri, 1 bardak süt.
Ara öğün 1 (14:30): Yarım bardak yaban mersini, 1 bardak yoğurt, Yarım bardak süt, 1 adet doğal granola bar.
Ara öğün 2 (17:00): 1 bardak taze çilek, 1 bardak süt, 1 bardak portakal suyu, 1 bardak meyveli yoğurt ve Yarım çorba kaşığı bal.
Akşam yemeği (18:30): 1,5 bardak brokoli, Yarım bardak haşlanmış pirinç, 1/3 bardak portakal suyu, 100 g tavuk, Dilediğiniz kadar sızma zeytinyağı ile hazırlanmış sebze.

YORUM YAZ