MENÜ

Souness ve Tugay

Abone Ol Google News

Blackburn kulübünün iyi bir alıcı bulunduğunda satılacağını İngiltere'de herkes biliyor. Küme düşerlerse alıcı bulmanın ne kadar zor olacağının farkındalar. Yaptıkları açıklamalar Paul İnce’le yolların ayrılacağı şeklinde. En önemli aday Graeme Souness. Yardımcı olarak Blackburn taraftarlarının sevgilisi Tugay. Cumartesi günü Arsenal-Wigan maçı için Emirates’teydim. Başta Mirror Gazetesi'nden Martin Lipton olmak üzere hepsi Tugay'ın son derece doğru bir seçim olacağı görüşünde. Ben de katılıyorum. Şu anda kesinleşmiş bir şey yok fakat Paul İnce’in günlerinin sayılı olduğu açıkça ortada. Olur veya olmaz Tugay’ın isminin Premier Lig'da hoca adayları arasında gösterilmesi beni havalara sokuyor. En azından Türkiye'de yorumcu olmadığı için. Anlayana!..

Haberin Devamı



17. Madde
Bütün kulüplerimizin dikkatine. Ben demiyorum FIFA diyor. 28 yaş altındaki futbolcu imzaladığı mukavelenin 3 senesini doldurmuşsa geri kalan kontratını satın alıp serbest kalabilir. 28 yaş ve üzerindeyse 2 senesini doldurmuşsa yine mukavelesini satın alabilir. Bosman kanununun kabul edilmesinden sonra 2006 senesinde İskoçya'nın Hearts takımında oynayan Andy Webster bu maddeyi örnek göstererek İngiltere'nin Wigan takımına transfer olmuştu. 'Webster' kanunu diye anılan bu maddeyi geçen sezon Arsenal'den Barcelona'ya geçen Hleb kullanmıştı. Arsenal'li Fabregas isterse 2010'da 17’ci maddeyi kullanarak 16 milyon pounda bonservisini satın alabilir. Bütün kulüplerimizin dikkatine. Transfer ücretlerini bilhassa yabancı futbolcularda düşük göstermek hiç de akıllı bir iş değil. Benden söylemesi.

Scolari'ye kulak verin
61 yaşındaki koyu bir katolik olan ünlü çalıştırıcı başarısını 33 senelik mutlu evliliğine bağladı. ’Bir futbolcu için en önemli şey mutlu bir evliliktir’ diyen Chelsea’nin hocası bugünkü futbolcuların yaşam tarzlarını anlayamadığını ve ‘5 jenerasyona yetecek kadar para kazanıyorlar hâlâ neyin peşindeler’ diyerek Premier Lig'deki futbolculara gönderme yaptı.

Sir Ferguson'un öğrencileri
Haftaya başlarken Premier Lig'de menacerlik (Bizdekiyle hiç alakası yok) yapan 4 talebesi vardı. Sir Alex’in. Roy Keane’in Başkan Niall Quinn’e text mesajı göndererek istifa etmesinden sonra geriye kalan üçünün durumu sallantıda. Steve Bruce, şu anda en rahatı gibi gözükse de 2 mağlubiyetle koltuğu tehlikeye girebilir. Mark Hughes geçen hafta kulübün sahibi Araplar'a hesap verirken eli ayağı titrediğini açıkça beyan etti. Dördüncüsü ise Paul İnce.

Haberin Devamı
YORUM YAZ