MENÜ

Aragones mi, Wenger mi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen sene Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kaldığı zaman, eşleşmesini istediğim takım İngiliz ekipleri arasında Arsenal’di. Çünkü Arsenal, Chelsea ve Manchester United gibi rakibini ısıran bir oyun yapısında hiçbir zaman olmadı. Tekniğe ve pasa son derece yatkın bir oyun tarzları var. Nasıl ki Türkiye’deki takımlar Alex’i durdurmaya çalışıyorlarsa, Sarı-Lacivertliler’in de yapacağı şey; Fabregas’ın geri dörtlüden ve Almunia’dan aldığı paslara izin vermeyerek, orta sahanın hakimiyetini ele geçirmek olmalı.
Fabregas istediği topları alamadığı zaman Arsene Wenger ikinci planını devreye sokuyor. Uzun toplarla direkt Adebayor’un üzerine hücum planlarını kuruyorlar. Milan’a giden Flamini ile Barcelona’nın yolunu tutan Hleb’in yokluğunda Arsenal’in bütün hücum yükünü Fabregas üstleniyor. Yeni alınan Fransız orta saha oyuncusu Samir Nasri ve Denilson, şu anda Şampiyonlar Ligi’ni kaldıracak gerekli tecrübeye henüz ulaşamadılar. Arsene Wenger’in bu maçtan 3 puanı alıp gruptan çıkmayı garantilemek istemesindeki amaç, genç futbolcularının daha fazla tecrübe kazanmalarını istemesi. Zaten Carling Cup’ı, tamamen genç oyunculara bırakmış vaziyette. Finale kalsalar bile yine gençlerle devam edecek.
Fenerbahçe’nin, geçen sene İspanya’daki Sevilla ile İstanbul’daki Chelsea maçının 2. yarısındaki kazanma azmini kesinlikle sahaya yansıtması gerekiyor. Eğer Arsenal’in, son derece pas yaparak sahanın her tarafına yayılmasını önleyemezse, Fabregas oyunun liderliğini alır ve takımı iki kanattan da çizgilere indirerek çok rahatlıkla Adebayor ve Van Persie’yi gol pozisyonuna sokabilir. Her zaman söylediğimiz gibi Türk takımlarının en kolay gol yediği, duran toplar ve frikiklere çok dikkat edilmesi gerek. Sonuçta tüm İngiliz ekipleri için bunlar penaltı değerinde...
Sagna, Toure ve Gallas’ın olmaması Arsenal için çok önemli bir kayıp. Bugüne kadar hiçbir sakatlıkta mazeret aramayan Wenger, Everton maçı sonrası üçünü de arayacaklarını üstü kapalı bir şekilde açıkladı. 7 maçta 4 mağlubiyet alan Aragones’in baskı altında olduğunu bilen Wenger, bu karşılaşmayı çok ciddiye alıyor. Ben yine de Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi’ndeki kimliğini sahaya yansıttığı takdirde, yenemeyeceği takım olmadığını düşünüyorum.

YORUM YAZ