MENÜ

Yusuf Namoğlu'na düşen onuruyla istifa!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kuddusi Müftüoğlu görevdeyken, “Bir MHK Başkanı ne zaman istifa eder?” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Müftüoğlu’nun idari ve teknik hatalarını ardı ardına sıralamış ve istifa etmesi gerektiği mealinde bir şeyler karalamıştım. Tabi ki istifa etmedi! Fakat kısa süre içerisinde hiç hesapta olmayan, hatta hiç hak etmediği bir metotla koltuğu bırakmak zorunda kaldı.

İfadesi alındı

“Müftüoğlu’ndan daha kötüsü gelmez!” diye düşünmüştüm. Koltuğa Namoğlu oturdu. İcraatlarıyla Müftüoğlu komitesini mumla aratır oldu. Bu güne kadar hiçbir MHK başkanına nasip olmayanlar (!), ona nasip odu. Bir hakem Namoğlu’nu suçlayarak hakemliği bıraktı. “Maç öncesi bir takımın lehine kendisini yönlendirdiğini” ima etti. Hem TFF Etik Kuruluna hem de adli makamlara şikâyette bulundu. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve Namoğlu’nun ifadesini aldı.

Fiyaskolar dizboyu

TFF Yönetim Kurulu, yaşananları araştırması ve değerlendirmesi için Etik Kurulu’nu görevlendirdi. Etik Kurulu Namoğlu’nu ifade vermesi için bekliyor. Anlayacağınız Namoğlu göreviyle ilgili yaptığı icraatlar dolayısıyla hem TFF yargısında hem de adli yargıda kendini temize çıkartmaya çalışıyor. Namoğlu’nun görevi süresince yaptığı teknik ve idari tüm yanlışları bir tarafa bırakıyorum. Tarihte hiç olmadığı kadar kötü hakem yönetimlerinin bir sezona sıkışmasını, hakemlerin kötü performanslarını, atama yanlışlarını, gözlemci kurumunun fiyaskolarını, Namoğlu’nun devirdiği çamları falan hiç konu etmiyorum.

Gözardı edilemez

Ama bu mevzu, göz ardı edilecek bir mevzu değil! Hakem camiası bu güne kadar; Etik Kurulu koridorlarına, mahkeme kapılarına düşürülmemişti. Sonunda bu da oldu. Namoğlu’nun gelecekte yapacağı hiç ama hiçbir icraat artık bu lekeyi temizleyemez. Bu saatten sonra Namoğlu’na düşen, onuruyla istifa etmektir.

YORUM YAZ