MENÜ

Skandallara hazır olun!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tüm dünya ülkelerinde, UEFA ’da, FIFA’da; hakemliğin temel bir prensibi vardır. Hata yapan hakem evinde bekler; hatasıyla yüzleşir, hatasının bedelini öder. Başarıl olan hakem yoluna devam eder, yeni bir maç alır; ödüllendirilir.

Hatalara ödül

Bizde ise tam tersi. Hata yapan hakem ödüllendiriliyor. Bir sonraki hafta tekrar görev alıyor. Hata yaptığı halde, ertesi hafta görev alan hakem; kendini sorgulamıyor, hatalarıyla yüzleşmiyor, kendini motive etmiyor, kendine çeki düzen vermiyor. Elbette bunun acısını da kulüpler çekiyor. Sanki özellikle hata yapan hakemler bu hafta en önemli maçlara atanmışlar. Atamalardaki ciddiyetsizlik ve özensizlik bu hafta zirve yapmış.

İmaj zedeleniyor


Geçtiğimiz haftanın iki penaltı hatası yapan hakemi, bu hafta Beşiktaş’ın maçında... Oyuncu baskısı ve aldatmasıyla verdiği kartı iptal eden, yanlış oyuncuya gösteren hakemi Galatasaray maçında... Avrupa’da yaptığı hatayla, Türk hakemliğinin imajını zedeleyen; üç gün sonra Türkiye ’ye dönüp 1. Lig’in geçen haftadaki en kötü performansına imza atan hakemi ise Fenerbahçe maçında...

Adalet nerede!

Hepimiz hatırlıyoruz... Caner’in ceza olayını... TFF’de sallanmayan koltuk kalmadı. MHK’si, PFDK’sı, Tahkim’i iki hafta işin içinden çıkamadı. Kamuoyu günlerce bu konuyla meşgul oldu. Caner’in suçu öyle büyüktü ki; bu sezonun en ağır cezasını aldı. Peki, bunca sıkıntının yaşanmasına sebep olan olayları sahada görüp değerlendiremeyen, bombayı TFF, PFDK ve Tahkim’in kucağına koyan hakem ne kadar ceza aldı? Sadece iki hafta!.. İnsan ister istemez “Adalet nerede?” diye sormak istiyor. Sözün özü: Eğer bir gün “Kırmızı kar” yağarsa; böylesi çağ dışı zihniyete yönetilen hakemlerimiz de, o gün başarılı olur.

İşte o atamalar

Beşiktaş-Akhisarspor Serkan Çınar

Bursaspor-Göztepe Mete Kalkavan
A.Konyaspor-Antalya Bülent Yıldırım
Başakşehir-Galatasaray Ali Palabıyık

Aytemiz Alanya-Y.Malatya Halis Özkahya
Gençlerbirliği-Kayserispor Fırat Aydınus
Trabzonspor-Osmanlı Ümit Öztürk
Fenerbahçe-Sivas Y. Kemal Uğurlu

K.Karabük.-Kasımpaşa H.Umut Meler

YORUM YAZ