MENÜ

‘Plansız bir atama'

Abone Ol Google News

Kalkavan geride kalan 8 haftada 2 defa düdük çalabilmiş. Son kez 15 Eylül’de maç yönetmiş. Derbinin oynanacağı tarihte 42 gündür maç yönetmiyor olacak. En son yönettiği Trabzonspor - Gençlerbirliği maçında, Gençlerbirliği’ne 1 puanı getiren golden önceki faulü çalmadığı için eleştirilmişti. 42 günlük beklemenin sebebi bu maç olabilir... Sebep bu maç değilse; o halde sakatlıktır, özel hayatla ilgili bir engeldir ya da MHK başka bir sebeple kendisini cezalandırmıştır... Sebep ne olursa olsun 42 gündür maç yönetmeyen bir hakemi bu derbiye atamak; en naif eleştiriyle: ‘Plansız bir atamanın ürünündür!’

Haberin Devamı

O seviyeye gelemiyorlar

Kalkavan, Türkiye’nin 7 FIFA hakeminden biri. Daha önce de derbilerde görev aldı. Son iki yılda tel tel dökülen hakemler arasında diğer arkadaşlarına göre daha fazla ayakta kalabilmiş, 3-4 hakemden biri. Fakat bu günlerde hakemlerin sahada verdikleri kararlar fazlasıyla eleştiriye açık ve hakemler gerçekten performans olarak bir türlü istenilen seviyeye gelemiyorlar. Kusursuz bir yönetim bekliyoruz ama olasılığı bu ortamda çok düşük.

Haberin Devamı

Kurul da payını alacaktır

MHK’lerin görevi sadece maça hakem yazmak değildir. O maçta; en iyi performansı gösterebilecek moral, motivasyon, kondisyon ve yetenek olarak maça uygun, en doğru ismi bulup; o maça atamaktır. Bence kötü yönetilen her maçın sorumluluğu hakemle birlikte belli oranda atamayı yapan kurula da aittir. Umarım olmaz ama yaşanacak bir kötü yönetimde, bu plansız atamaya imza atan kurul da eleştirilerden payına düşeni alacaktır.

YORUM YAZ