MENÜ

Penaltı yok, tekrarı var!

Abone Ol Google News

Fenerbahçeli oyuncu elini toptan sakınıyor, vücuduna yapıştırıyor. Yani penaltı kararı yanlış. Ancak penaltının dönüşünde atılan golün iptali de yanlış. Kasımpaşa başvurursa maçın tekrarı gerekir.

Haberin Devamı

Maçın 6. dakikasında verilen penaltı kararı bana göre hatalı. Fenerbahçeli oyuncu elini mümkün olduğu kadar toptan sakınmaya gayret ediyor, vücuduna yapıştırıyor. Devam kararı daha doğru olurdu. Yapılan penaltı vuruşunda kaleci Harun’dan dönen topu Kasımpaşalı oyuncu ağlara gönderdi. Hakem Uğurlu, VAR müdahalesiyle golü iptal edip oyunu Fenerbahçe lehine endirekt serbest vuruşla başlattı. Oysa ki Futbol Oyun Kuralları’na göre penaltı vuruşunu tekrar ettirmesi gerekirdi. Çünkü Kasımpaşalı oyuncuyla birlikte ceza sahasına giren Fenerbahçeli oyuncular da vardı.

Kural çok açık

Futbol Oyun Kuralları Kitabı Kural 14, Sayfa 119: Her iki takımdan da bir oyuncu Oyun Kurallarını ihlal ederse, penaltı tekrarlanır.” Görüldüğü üzere kural çok açık... Bu penaltı vuruşunun tekrarı gerekirdi. Dolayısıyla bu hata bir “Kural hatası”dır. İtiraz halinde maçın tekrarı gerekebilir.

Haberin Devamı

Uğurlu’dan ikinci hata!

Maçın hakemi Uğurlu’nun bir önceki maçı Beşiktaş-Sivasspor maçıydı. Orada da Uğurlu Kural hatası yapmıştı. Oyunu Serbest vuruş yerine hakem atışıyla başlatmıştı. Bu kural hatasını görmezden gelen Namoğlu, Uğurlu’yu hemen ertesinde daha önemli bir maça atadı ve sonuç daha önemli bir Kural hatası oldu. Dolayısıyla bu maç tekrar edilirse sorumlusu büyük oranda Türk hakemliğini idare edemeyen Namoğlu olacaktır.

YORUM YAZ