MENÜ

Palabıyık sınıfta kaldı

Abone Ol Google News

Bana göre derbinin hakemi Ali Palabıyık maç genelinde başarılı bir yönetim sergileyemedi. Kartlarını erken gösterip kontrolü eline almaya çalışsa da, ilerleyen dakikalarda ciddi kart hataları yaptı. 19. dakikada Belhanda’ya gösterdiği sarı kart gereksizdi. Buna karşılık 30. dakikada Hasan Ali’nin, Feghouli’nin ayağına bastığı pozisyonda ise Hasan Ali’nin mutlaka sarı kart görmesi gerekirdi.

Haberin Devamı

Sarı da olabilirdi

Maçın en kritik anı Hasan Ali’nin VAR müdahalesi ile kırmızı kart gördüğü pozisyondu. Bariz gol şansı değerlendirmesinde; ‘hücum oyuncusunun top kontrol olasılığı ve kaleci/savunma oyuncularının pozisyonu’ önemli kriterlerdir. Diagne’nin topu kontrol olasılığı var ama yüzde 100 mü, tartışılır. Bence ‘Açık ve bariz’ bir hata olmadığı için VAR müdahalesi gereksizdi. Hakemin sarı kart kararı da kabul görürdü. Benim fikrim ise pozisyonun kırmızı karta daha yakın olduğu yönünde.

Skrtel’i es geçti

56. dakikada ise Mehmet Topal’ın, Linnes’e yaptığı hareket kırmızı sınırlarını zorluyordu. Tam sınırda olan bu pozisyonda hakem sarı kart dahi gösterse Topal ikinci sarı karttan atılacaktı. Ancak Palabıyık elini cebine atmayarak önemli bir hataya imza attı. 69. dakikada Onyekuru’nun sarı kart gördüğü pozisyonda, Skrtel de masum değildi. Onun da sarı kart görmesi gerekirdi. Maçın kader dakikası ise 71. dakikaydı. Fenerbahçe’nin beraberlik golü öncesi Dirar’ın Feghouli’ye net bir faulü var. Hem ayağıyla çelme takarken hem de üsten rakibini itiyor. Ben pozisyonun net faul olduğu fikrindeyim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ