MENÜ

Kusursuz yönetim

Abone Ol Google News

Maçın hakemi Fırat Aydınus, karşılaşmanın sonucunu etkileyecek kararların altına imza atmadı, verdiği 5 sarı kart da doğruydu. 16. dakikada Trabzonsporlular’ın yoğun itirazlarda bulunduğu pozisyonda Güven Yalçın’ın eline çarpan topta devam kararı doğruydu.

Haberin Devamı

Fırat Aydınus maçın son düdüğünü çaldığı ana kadar; tartışılacak, maçın gidişatını etkileyecek, uzun süre tartışılacak bir kararı olmadı. Oyunun gidişatını bozmadı. Olumlu kararlarının yanında, ufak tefek, oyunun gidişatını etkilemeyen hataları da oldu. Maç süresince elini 5 kez cebine attı, beş sarı kartında da haklıydı ancak kararına aşırı tepki gösteren Medel’e ve Quaresma’nın bileğine basan Pereira’ya da birer sarı kart göstermesi gerekirdi. 16. dakikada Beşiktaş ceza sahasında Güven’in eline gelen topta penaltı yoktu.

Bariz gol değildi

Top Güven’in kendi ayağından sekerek, doğal konumda olan koluna istemeden çarptı. Hakemin devam kararı doğruydu. 72. dakikada Mirin, Rodallega’yı düşürünce; Trabzonsporlular ‘bariz gol şansı’ dolayısıyla hakemden kırmızı kart beklediler. Hakem doğru olarak sarı kartını çıkarttı. Çünkü henüz Rodellaga’nın topa hakimiyeti yoktu ve yüzde yüz topa hakim olabilir diyeceğimiz bir pozisyon da değildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ