MENÜ

Kural açık iptal doğru

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kurala göre makas (röveşata) vuruşu sırasında rakibe fiziksel temas varsa, direkt serbest vuruş ile cezalandırılan ihlal haline gelir. Sow’un golünün iptali doğru karardı. Senegalli’nin diğer pozisyonunda penaltı var ama...

Maçta 4 ayrı penaltı tartışması yaşandı. Bunların üçünü izlediğimde yapılan müdahalelerin penaltı için yeterli olmadığını gördüm. 54. dakikadaki Sow-Diego mücadelesinde ise; Diego’un topa net bir şekilde temas ettiğini ve pozisyonun penaltı olmadığını anlık yorum yaptığım Fanatik Tv’ye de açıkladım. Yayındaki spiker arkadaşımın uyarısıyla pozisyonu yavaşlatarak ve farklı bir açıdan izlediğimde Diego’nun sol ayağıyla Sow’un ayağına temas ettiğini, sonrasında topun Sow’un ayağına çarparak uzaklaştığını gördüm. Bu açıdan bakıldığında penaltı kararı verilmesinin daha doğru bir karar olacağı kanaatine vardım.

Kafaya temas var

Maçın en çok tartışılan anı ise Sow’un röveşatadan attığı golün faul gerekçesiyle iptal edilmesiydi. Oyun kuralları kitabında şu yazıyor: “Hakemin görüşüne göre rakibe tehlikeli olmamak kaydıyla makas veya bisiklet (röveşata) vuruşuna izin verilir. Eğer fiziki bir temas varsa, hareket bir direkt serbest vuruş ile cezalandırılabilen bir ihlal haline gelir.” Top kafayla oynama mesafesinde ve Antalyalı oyuncunun da oynama alanı içerisinde. Kurala göre, Antalyalı oyuncunun kafayla oynayacağı bu pozisyonda, Sow’un ayakla oynaması ve Antalyalı oyuncunun kafasına temas etmesi net bir şekilde faulü gerektiriyordu. Hakemin gol iptali doğru bir karardı.

YORUM YAZ