MENÜ

Kırmızı kart 'VAR'

Abone Ol Google News

Adem’in kırmızı kartı doğru. Çünkü hareket Lens’in en savunmasız bölgesine yapılıyor. Adem’in de topla oynama arzusu ve şansı yok. Ancak bu tarz hakemin kendince değerlendirdiği pozisyonlarda VAR müdahalesi oldukça gereksiz.

Haberin Devamı

Maçın 20. dakikasında Caner’in Adem’e bir faulü var. Çakır bu pozisyonda kartına başvurmadı, sadece faul çalmakla yetindi. Pozisyona ‘kırmızı kart’ diyenlere katılmam. Bu klasik bir sarı karttı. Her ne kadar Caner’in kramponunun vidalarıyla rakibe bir müdahalesi olsa da Adem’in ayağının havada olmasından dolayı darbenin şiddeti minimuma düşüyor. Çakır’ın hatası bu pozisyona sarı kart çıkartmamak oldu.

Penaltı diyemeyiz

37. dakikada Murat Akça ile Vida’nın serbest vuruş sırasında bir mücadelesi var ve Vida yerde kalıyor. Pozisyona penaltı diyebilmemiz için faul anında topun oyunda olması gerekir. Görüntülere göre ihlal olduğunda, top henüz oyuna girmemiş. 39. dakikada ise Adem VAR müdahalesiyle kırmızı kart gördü. Öncelikle şunu söylemeliyim: “Hakemin görüp değerlendirdiği böylesi pozisyonlarda VAR müdahalesi gereksiz.” Hakem görmüş, şiddeti değerlendirmiş ve sarı kartını çıkartmış. Gereksiz bir VAR müdahalesi...

Haberin Devamı

Kramponun çivileriyle bastı

Kenara gelip bu pozisyonu TV’den izleyen hakemin kırmızı kartına başvurması da normal. Hareket futbolcunun en savunmasız bölgesine yapılıyor. Kramponun çivileriyle basıyor. Yoğunluk yeterli mi, değil mi tartışması var ancak Adem’in de topla oynama arzusu ve şansı yok. Dolayısıyla kırmızı karta daha yakın pozisyon ve Çakır da bu kartı çıkarttı.

YORUM YAZ