MENÜ

Kırmızı kart doğruydu

Abone Ol Google News

Maçın 13. dakikasında Ayew geriden gelip yükseldi; rakibine basmadan ve onu dağıtmadan en üst noktaya ulaşıp kafa vurduktan sonra Kayserili oyuncuyla çarpıştı. Faul tartışmaları gereksiz, gol temiz.

Haberin Devamı

45+1’de Slimani’nin kramponunun çivileriyle, Rotman’nın dizine darbesi en az sarıyı gerektiriyordu. 2. sarı karttan kırmızı görmeliydi. Ümit Öztürk faul dahi çalmadı. Slimani’nin ilk sarı kartına katılmadığımı da ifade etmeliyim.

Gri alanda VAR olmalı mı?

82. dakikada Kayserispor’dan Şamil Cinaz’ın gördüğü kırmızı kart, “bana göre” de doğruydu.

Şamil Cinaz’ın oyundan atıldığı pozisyonda hakem Ümit Öztürk önündeki faulü atladı. Ancak Öztürk’ün yardımına VAR yetişti ve Şamil doğru bir kararla oyun dışında kaldı.

Şamil’in iki mücadele sırasında yerde kalan Eljif Elmas’ın baldırına bastığı pozisyonda “Şiddet, acımasızlık ve yoğunluk” vardı. Buradaki tartışılacak konu; “Bu pozisyon VAR’ın konusu mudur? ” Bana göre kırmızı kartı gerektiren bir pozisyon olsa da gri alanda olan ve hakem için “Tartışmasız, yüzde yüz hatalı” diyeceğimiz bir pozisyon değildi. Tartışmaya açıktı. Bu tarz pozisyonlarda çıta bu kadar aşağıya inerse, ileride benzer pozisyonlarda tartışmalar daha da artacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ