MENÜ

Kayseri'ye kartlar çıkmadı

Abone Ol Google News

Hakem açısından çok tartışılacak bir maç izledik. Belli ki Alper Ulusoy’un bedeni sahada, ruhu başka yerdeydi... Nasıl olmasın ki? Cuma günü akşam oynanacak maçın bilgisini, perşembe günü İzmir’de saat 12.00’de öğrenen hakem; apar topar geldiği Kayseri’ye sadece bedenini getirebilmiş... Ruhu İzmir ’de kalmış. Profesyonel hakemlik bu olamaz. MHK’nin yönetemediği hakem organizasyonunun acısını takımlar çekiyor.

Haberin Devamı

Maça dağınık başladı

Ulusoy maça çok kötü ve dağınık başladı. Çaldığı ve çalmadığı fauller, gösterdiği ya da göstermediği sarı kartlar oyunu çok gerdi. Mensah’ın arka arkaya yaptıkları, Şamil’in Ekici’ye müdahalesi ve gösterilmeyen sarı kartlar ilk yarının önemli hatalarıydı. Soldado’ya gösterdiği sarı kart doğruydu. Soldado gerginliğini frenleyemeyince kırmızı gördü. Soldado’nun hakeme ne söylediğini bilemediğimden kırmızı karta ‘yanlış’ diyemiyorum.

Net kırmızı kart

Alper Ulusoy ikinci yarıya da farklı başlamadı. Disiplini ve kontrolü sağlayamadı. Yine çok fazla faul ve kart hatası yaptı. 60. dakikada Varela’nın Moses’a yaptığı hareketin karşılığı net kırmızı olmalıydı. Varela omzuyla Moses’ın kafasına şiddetli şekilde vuruyor. Kafa hassas bölgedir, bu tarz darbeler oyuncu sağlığını tehlikeye düşürür ve cezası kırmızı karttır.

Haberin Devamı

Başarısız bir yönetim

63’te Kayserispor golünde VAR devreye girdi. Bu pozisyonda Kravets’in Serdar’ın koluna müdahalesini TV’den izleyen hakemin faul kararı vermesini fazla eleştiremiyorum, bence de faul en doğru karardı. Netice itibariyle Ulusoy başarısız bir maç yönetimine imza attı.

YORUM YAZ