MENÜ

Karabük maçında kural hatası var!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu Kasımpaşa-Karabükspor maçında; hakem penaltı gerekçesiyle düdüğünü çaldı ancak topun kaleye girdiğini görünce, penaltı kararından dönerek gol kararı verdi. “Düdüğün zamanlaması” yayından net olarak fark edildi. Top, gol çizgisini geçmeden, düdük çalınmıştı. Maçtaki diğer gollere bakarsanız, hakemin gollerden sonra düdük çalmadığını da görürsünüz. Belli ki düdüğü penaltı için çalmış! Bu net bir kural hatası! Karabükspor’un konu ile ilgili bir müracaatı oldu mu bilemiyorum ama itiraz etmesi halinde haklı çıkabileceğini tahmin ediyorum.
Geçmişte buna benzer birkaç örnek hafızalarda ancak TFF’nin verdiği kararlar da farklı farklı. Müftüoğlu’nun Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı bu gerekçeyle tekrar edilmişti. Her ne kadar doğru olmadığını düşünsem de, tekrar edilen bir Kasımpaşa-Beşiktaş maçı da var. Hatta çok eski yıllarda Erman Toroğlu’nun yönettiği bir Beşiktaş-Fenerbahçe maçını da hatırlatmak gerekir. Toroğlu, Kasımpaşa-Karabük maçında olduğu gibi önce penaltı düdüğü çalmış, top kaleye girince kararından dönerek Fenerbahçe’nin golünü vermişti. O dönem Beşiktaş’ın itirazı kabul görmemişti. Görünen o ki itiraz durumunda verilecek kararla tarihe yeni bir not düşülecek...

TFF’de kaçak işçi, iş kazası geçirdi!

Türkiye Gazetesi’nden Ömer Faruk Ünal’ın özel haberinden: “Profesyonel Hakemlik” diye bir uygulamanın olmadığını ve TFF’nin hakemleri “kaçak işçi!” statüsünde çalıştırdığını öğrendik. Araştırdım, hakikaten doğru. Hakemlerin primleri ödenmiyormuş ve sosyal güvenceleri yokmuş. Bu yolla çok büyük kâr(!) elde edilmiş. Hakemlik uğruna iş yerini kapatan, memuriyetten istifa edenler şu an hiçbir güvenceye sahip değiller. TFF’ye güvenmekle hata etmişler!

Bu haberin mürekkebi kurumadan; ilk iş kazası gerçekleşti! Tecrübeli hakem Bülent Yıldırım, MHK’nin yaptığı atletik testte sakatlandı. 2-3 hafta sahalardan uzak kalacak. Bu sakatlık Allah korusun daha uzun süreli ve çok daha ciddi olabilirdi. Hiçbir güvencesi olmayan Yıldırım, ortada “iyot” gibi kalabilirdi. Şimdi tedavi masraflarını kendisi karşılayacak, sakatlığı geçince kaçak işçi(!) olarak çalışmaya devam edecek.

Bir koltukta iki karpuz

MHK Hakem İşleri Direktörü Baki Şahin, aynı zamanda Temsilci İşleri Direktörlüğü görevini yürütüyor. MHK üyesi Bedri Dölkeleş de aynı zamanda Temsilciler Kurulu Eşgüdüm Yönetmenliği yapıyor. İki ayrı görev ve iki farklı gelir! Bu durum TFF kurallarına uygun mu? TFF eleman sıkıntısı mı yaşıyor, yoksa bu iki kişi çok mu yetenekli! Bu isimler hem teknik hem de idari görevlerde bulunuyorlar. İki tarafa birden yetişmeleri mümkün görünmediğinden belli ki hatalar da kaçınılmaz oluyor; maçlara hakem ataması unutuluyor, hakemler havaalanında kalıyor.

Devam edebiliriz... Kasımpaşa Karabük maçında kural hatası var, MHK Başkanvekili Metin Tokat’ın bundan haberi yok! Çünkü o sırada Süper Lig maçından daha önemli (!) olan bir 2. Lig maçını izliyor. Diğer bir ifadeyle; para kazanabilmek için evine en yakın statta maç izleyip, gelir elde etmeye çalışıyor. Kazandıkları paralarda gözümüz yok, belki de daha fazlasını hak ediyorlar ancak bu tarz farklı görevlerde bulunma isteği asli işlerini yapmalarına engel oluyor. Bu işi hiçbir maddi menfaat beklemeden yaptığını bildiğim Sayın Yusuf Namoğlu’nun bu konuya el atması gerekiyor. Üyelerin asli işlerine yoğunlaşmaları; ağır aksak yürüyen bazı işlerin düzelmesini sağlayacaktır.

YORUM YAZ