MENÜ

Foyamız ortaya çıktı!

Abone Ol Google News

VAR sistemiyle birlikte, hakem hataları sayısal olarak ifade edilmeye, bizzat MHK tarafından basın açıklamasıyla duyurulmaya başlandı. Böylece, somut verilerden yola çıkarak; “Hakemlerimiz ne kadar başarılı, Avrupalı hakemlere nazaran performansları nasıl?” karşılaştırma şansımız doğdu. Ligin 9. haftası itibariyle 37 hatalı karar VAR müdahalesiyle düzeltilirken; hakemlerimiz ortalama 2.18 maçta bir VAR yardımına ihtiyaç duydular. Ligin ilk 4 haftasına kadar, değişen hatalı karar sayısı 9, hatalı kararların maçlara oranı ise 4’tü. Bu istatistik gösteriyor ki: Her geçen hafta hakemlerimizin yanlış karar sayısı artıyor ve performanslarında kötüye gidiş söz konusu.

Haberin Devamı

Avrupa’ya bakınca...

Bu rakamları, Avrupa’nın önde gelen futbol ülkeleriyle karşılaştırdığımızda durumun vahameti daha net ortaya çıkıyor. Şu ana kadar Fransa, İtalya ve Almanya’da 16; İspanya’da 26 hatalı karar VAR yardımı ile düzeltildi. Lig başına ortalama 18.5 hatalı karar! Biz de bu sayı 37... Onlar, ortalama 4.37 maçta bir VAR’a ihtiyaç duyarken, biz de bu oran 2.18...

Haberin Devamı

2 kat fark var

Yani hakemlerimiz ile Avrupalı meslektaşları arasında 2 kat kalite farkı oluşmuş, hakemlerimiz Avrupalı hakemlerin iki gömlek gerisinde kalmış. O yüzden Makedonyalı, Litvanyalı, İsrailli hakemler Şampiyonlar Ligi’nde cirit atarken, Fransa’nın, Almanya’nın, İtalya’nın 2- 3 numaralı hakemleri Şampiyonlar Ligi’ni mesken tutmuşken; bizi en iyi bilen UEFA Hakem Komitesi Başkanı Rozetti, Çakır haricinde hakemlerimize Şampiyonlar Ligi’nde maç koklatmıyor.

Veriler ortada

Hakem yöneticilerimiz “VAR mükemmel işliyor!” derken, örtülü bir gerçeği açık ediyor: “Hakemlerimiz her geçen gün geriye giderken, Avrupalı meslektaşlarıyla da araları kalite olarak açılıyor.” Aksini iddia eden varsa verilerle konuşabilir!

Not: Yurtdışı istatistikler; S Sport yorumcusu, eski hakem Murat Fevzi Tanırlı’dan alınmıştır.

YORUM YAZ