MENÜ

Çakır büyük iş başardı

Abone Ol Google News

Dün akşam ligin hakem açısından en zor maçı oynandı. Bu tür atmosferlere fazlasıyla alışık olan Cüneyt Çakır, maç süresince kontrolü sürekli elinde bulundurdu. Öyle anlar oldu ki, küçük bir kontrol kaybında maç çok farklı yerlere gidebilirdi. Böyle bir maçta her çalınan düdüğü, her çıkan kartı değerlendirmek doğru olmaz. Oyun geneline bakmak lazım. Hakem ekibi, hakemlerin konuşulmasına mahal vermeyecek şekilde maçı tamamlayarak, büyük iş başardı.

Haberin Devamı

Sorun kulübelerdi

Çakır, asıl problem olan yerin kulübeler olduğunu fark etti ve gereğini yaparak Fatih Terim, Ümit Davala ve Orhan Ak’ı haklı olarak tribüne gönderdi. Bu adımıyla kontrolü tamamen ele aldı. Verdiği kritik kararlar kabul gördü. 64’te Onyekuru’nun golünde ofsayt beklentisi oldu. Kudryashov, top Onyekuru’ya gelmeden; bilerek, isteyerek topla oynadı. Dolayısıyla top savunmadan geldiği için Onyekuru ofsayt olmaz.

Palabıyık hatalı

Hakem, 55’te Belhanda’nın golünü, VAR’da izledikten sonra iptal etti. Diagne’nin topu eliyle bilerek oynadığına hükmetti. Çakır’ı VAR’a çağıran Palabıyık’ın burada hatalı olduğunu düşünüyorum. Sana göre/bana göre bir pozisyondu. Çakır kararını sahada vermişti. Müdahale etmemesi gerekirdi. Bu karar elbet Çakır’ın genel performansına gölge düşürmedi ama bence de Diagne topu eliyle bilerek oynamamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ