MENÜ

Bursa'nın golü ofsayttı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Konuk takımın golünde Batalla pası verdiğinde, golü atan Kubilay ofsayttaydı. Bruma’nın şutunda ise Kubilay ceza sahasında elle müdahale etti, Barış Şimşek penaltıyı vermedi.

Maçın 14. dakikasında Batalla’nın pasında topla buluşan Kubilay takımına golü kazandırdı ancak ofsayt pozisyonundaydı. Golün geçersiz sayılması gerekirdi. Aslında yardımcı hakem Samet Çavuş için ceza sahası ön çizgisi bir ipucu veriyordu. ‘Yayıncı kuruluşun Pierosu’ gibi belirleyici bir referans konumundaydı. 25. dakikada Bruma’nın kaleye gönderdiği şut, Kubilay’ın kolundan döndü. Hakem ‘devam dedi’ ancak karar penaltı olmalı ve Kubilay’a sarı kart gösterilmeliydi. Çünkü Kubilay kollarını başının hizasına kadar doğal olmayan şekilde kaldırmış ve vücudunu genişleterek topun geçmesini önlemişti. 27. dakikada ceza sahasında Serdar Aziz’i Faty omuzundan çekerek düşürdü. “Penaltı değil, Serdar kendini kolay yere bıraktı” diyenlere de; hakem kararına da saygı duyuyorum ancak bana göre penaltı düdüğü çalınmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.

Galatasaray kazanmasa...

51. dakikada De Jong’un ceza sahasında eline çarpan topa Şimşek’in verdiği devam kararı doğruydu. Podolski’nin Sivok’un yüzüne temas eden dirseğinde kırmızı kart gerekmezdi ancak el ve kolların haksız kullanıldığı gerekçesiyle sarı kart gösterilmesi gerekirdi ancak hakem faul dahi çalmadı. Şimşek’in performansı ve verdiği kararlar uzun süre tartışılabilirdi ancak Galatasaray’ın maçı kazanması onun için şans oldu. Çünkü hatalar Aslan’ın aleyhineydi...

YORUM YAZ