MENÜ

Bu atamanın kezinlikle izahı yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Kupa hakemleri açıklandı” diye telefonuma bildirim geldiğinde, hiç oralı olmadım. Çünkü bu maça Fırat Aydınus’tan başkasının atanamayacağını biliyordum. Bu sütunlarda, katıldığım programlarda, sosyal medya hesaplarımda; bu maçı Aydınus’un yöneteceğini bir hafta önce dile getirmiştim. Bu işi çok iyi bildiğimden değil, “Namoğlu’nun yapacak başka bir şeyi olmadığından” bu kadar emindim. Açın bakın... Namoğlu İstanbul derbilerine Çakır’dan, Aydınus’tan, Palabıyık’tan başkasını atamış mı? Yeni bir hakem çıkartmış mı? Görevde bulunduğu süre zarfında sermayeyi kediye yükleyen esnaf gibi, ha bire cepten yemiş. Futbolu yönetenler bunu fark ettiği gün, iş işten geçmiş olacak, ben ona yanıyorum!

O kadar hata yaptı ki!

Gerçekten hakem kim diye bakmamıştım. “Kupa hakemlerini gördün mü?” diye hakem camiasından mesajlar gelince, açıp baktım. Hakem Aydınus’tu ama 4.hakemi görünce iki kere yutkundum. “Namoğlu her işi ezbere yapıyor” diyordum ama bu kadar ezber de fazla olmuş. Özgür Yankaya daha iki gün önce 1. Lig’in kader maçlarından birinde o kadar bariz hatalar yaptı ki, takımlar isyanda. İsyanları da boşuna değil. Derbi maçlar; ödül maçlarıdır. Hakem de olsanız, yardımcı hakem de olsanız, kariyerinizin en anlamlı günlerinden biridir. Ve Namoğlu iki gün önce çok bariz hatalar yapan ve maçın kaderine etki eden bir hakemi derbi ile ödüllendirmiş.

Namoğlu’na göre ‘tozpembe’

Bu yapılan; İstanbulspor futbolcularına, yöneticilerine ve taraftarlarına; futbol kamuoyuna ve atamayı gördükleri dakika bana mesajla isyanlarını bildiren hakem camiasının fertlerine bir hakarettir. Bu izahı mümkün olmayan bir atamadır. Aslında bu atamanın tek bir izahı var: “Namoğlu oynanan maçları izlemiyor!” İzlemediği için de yapılan hakem hatalarından habersiz. Habersiz olduğu için de hakemleri 3 gün Riva’ya toplayıp tek saat ders yapmadan geri gönderiyor. Kendisine sorarsan “her şey tozpembe” gidiyor.

YORUM YAZ