MENÜ

Beklenen oldu

Abone Ol Google News

Olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Fırat Aydınus atamasını değerlendirirken: “Yine bir derbi, yine hakem Fırat Aydınus... Her derbiye iki alternatifimiz var: Çakır ve Aydınus. Çakır UEFA eğitiminde olunca, tek yol kaldı: Aydınus! Bir sonraki derbiyi de Çakır yönetir... Türk hakemliğinin tükenişini adım adım izliyoruz.” demiştim.

Haberin Devamı

Başka kim kaldırabilir?

Derbiden sonra o tükeniş daha da hızlandı. Yaşananları öngörmek için kâhin olmaya gerek yok! Türk hakemliğinin yönetilmediği, Namoğlu’nun günü kurtarma gayretiyle, yarınları hesap etmediği; açıkça ortada! Namoğlu ’nun 8 ay sonra görev süresi bitiyor. Ve arkasında onarılması çok güç, büyük bir enkaz bırakarak gidiyor. Başka alternatif olmadığından maça Çakır atandı. Atamanın eleştirilecek bir yanı yok. “Çakır olmazdı” diyenler hangi ismi önerebilir? Bu atmosferi başka kim kaldırabilir?

Yanlış bir düdük...

Derbinin ardından gelen ağır cezalara, Galatasaray-Konyaspor maçında yaşananlar eklenince, var olan zorluk 3 katına çıktı. Hiç kimsenin yaşanacak bir hakem hatasına tahammülü olmayacak. Son derbide “hatalı verilen taç ” atışının tartışıldığını düşündüğümüzde, yanlış üflenen bir düdük, Riva ’da koltukları sallar! Çakır ekibiyle birlikte, bunun gibi zor maçların altından defalarca kalktı. Büyük bir aksilik olmazsa bunun da altından kalkar ama şu ortamda, ağzıyla kuş tutsa kendini beğendirme şansı da maalesef bizim futbol kültürümüzde çok az!

Haberin Devamı

Çakır'ın yönettiği Beşiktaş-Galatasaray derbileri

Tarih Maç Sonuç Tür

04-01-2015 Beşiktaş-Galatasaray 0-2 Süper Lig

22-02-2014 Galatasaray-Beşiktaş 1-0 Süper Lig

20-11-2011 Beşiktaş-Galatasaray 0-0 Süper Lig

28-11-2010 Galatasaray-Beşiktaş 1-2 Süper Lig

21-12-2008 Galatasaray-Beşiktaş 4-2 Süper Lig

17-09-2006 Galatasaray-Beşiktaş 1-0 Süper Lig

10-12-2005 Galatasaray-Beşiktaş 3-2 Süper Lig

YORUM YAZ