MENÜ

3'e inmesi muhtemel

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Quaresma, Disiplin Kurulu’na 43 ve 44. madden sevk edilmişti. Buna göre Quaresma’yı en az 8 maç ceza bekliyordu. Fakat Disiplin Kurulu; sevk yapılan maddeleri göz ardı ederek, farklı bir değerlendirme yaptı. “Saldırı” fiilinden yapılan sevki “yok” saydı. Kırmızı kart görmesine neden olan eylem ile kırmızı kart gördükten sonra yaptığı eylemleri tek bir suç olarak değerlendirdi. Bu suçu da “Şiddetli hareket” kapsamına sokarak (talimatta karşılığı 3-6 maç) Quaresma’ya 5 maç ceza verdi. Quaresma’nın tek bir ihlalden cezalandırılması, Tahkim Kurulu’nda cezanın daha da düşmesinin yolunu açtı. Alt sınırdan uzaklaşarak verilen ceza, alt sınıra yaklaşılarak 3 maça kadar inebilir. Hatta “Haksız tahrik indirimi” de uygulanabilir.

Olan Türk futboluna oluyor!

Burada asıl mevzu Disiplin Kurulları’nın tutarsızlığıdır. Bu isim bu gün Quaresma olur, yarın bir başkası. Talimatlara ve hukuka bağlı kalarak değil de birilerini memnun etmek üzere verilen cezalar; futbolu yönetenlere duyulan güveni azaltıyor. Olan Türk futboluna oluyor.

■ Caner’e sırf toplumun gazını almak için önce “suç uydurularak” haksız bir ceza verilip, sonra talimat maddesi değiştirilmedi mi?
■ Fernandao’nun tribünlere yaptığı hareket, sokakta cinayet sebebiyken; “Hakaret” den yapılan sevke rağmen, “Sportmenliğe aykırı” davranıştan 1 maç ceza verilmedi mi?
■ Bu sezon Alper ve Babel’e talimata göre “Ciddi faullü oyun” karşılığı 2 maç, Gomis’e “Şiddetli hareket” karşılığı 3 maç ceza verilmesi gerekirken, 1 maç ceza verilmedi mi?
■ Başakşehirli oyuncuların gazeteci dövmesine verilen cezalar talimatın emrettiği cezalar mıydı?
■ Kırmızı kart gören Tosic’in “idari tedbir” e uymayarak saha kenarından maç izlemesi; cezayı hafifletmek için, “Cezalı olmasına rağmen akredite alana girme” şeklinde yumuşatılmadı mı?
■ Meireles’in 11 maçlık cezasını düşürmeye uğraşan Tahkim Kurulu’nun her bir üyesi “Kriminal İnceleme Uzmanı” olmadı mı?

Yeniden düzenleme şart!

Sözün özü: Talimat hangi cezayı emrederse emretsin, talimat maddelerinin etrafını dolaşılarak mutlaka bir çıkar yol bulunuyor. Her karar aşamasında, karar verecek olanları “boncuk boncuk terletmek” yerine, talimat maddelerini herkesi mutlu edecek şekilde yeniden düzenleseniz, daha iyi olmaz mı?

YORUM YAZ