MENÜ

259 dakika VAR'ı bekledik!

Abone Ol Google News

İlk yarı oynanan 153 maçın, 65’inde hakem kararına Video Yardımcı Hakem tarafından en az bir kez müdahale edildi. 65 maçta toplam 97 müdahale gerçekleşti. Müdahalelerin 4’ü, maç bitiminden sonraydı. Dolayısıyla oyunu kesintiye uğratan müdahale sayısı 93 oldu. Bu 93 müdahalede; oyunun durmasından incelemenin tamamlanarak hakemin kararını açıklamasına kadar geçen süre; her bir karar için ortalama 122 saniye geçti. Hakemin kararını açıklamasının ardından, itirazlar ve oyunun başlaması için yapılan hazırlıklar ise ilaveten her bir kararda ortalama 45 saniye oyunu soğuttu.

Haberin Devamı

Bir de kontrol var

Sonuç olarak; VAR müdahalesinin olduğu pozisyonlarda oyunun durmasından itibaren, başladığı ana kadar kaybolan süre, bütün maçlarda toplam 259 dakika (karar başı 2 dakika 47 saniye) olarak gerçekleşti. İlk yarı boyunca kaybolan bu 259 dakika, sadece hakem kararına müdahale edilen pozisyonlarda kaybolan süreyi ifade ediyor. Oyun içerisinde hakemin kararların kontrol edildiği, karara müdahale olmasa bile, kontrol yapıldığı için hakemin oyunu başlatmayarak Riva ’dan onay beklediği süreler bu hesaba dâhil değildir.

Haberin Devamı

Bir maçta 10 dakika...

Bir maçta en çok müdahale (3’er kez); Kasımpaşa-Beşiktaş (kaybolan süre: 450 saniye), Beşiktaş-Galatasaray (381 saniye), Göztepe-Malatyaspor (343 saniye) maçlarında gerçekleşmiştir. VAR sebebiyle en çok duraklamanın yaşandığı maç, neredeyse 10 dakikaya yakın duraklayan Erzurumspor-Kayserispor (9 dakika 38 saniye) maçı olmuştur.

Rekor 27 saniye

Erzurumspor-Kayserispor maçının 32. dakikasında hakemin, kargaşa anıyla ilgili monitör incelemesini yapıp kararını açıklaması 306 saniye sürdü. Bu süre ilk yarı boyunca karar verilene kadar geçen en uzun süreydi. Maç tekrar başladığında kaybolan süre tam 6 dakikayı bulmuştu. Trabzonspor-Kasımpaşa maçında; Burak’ın düşürülmesine hakem önce penaltı düdüğü çaldı. VAR, hakeme pozisyonun ceza sahası dışında olduğunu bildirdi ve hakem penaltıyı iptal etti. Bu karar mekanizması 27 saniyede tamamlandı. İlk yarıda en seri karar verilen pozisyon bu oldu.

YORUM YAZ