MENÜ

Portekiz ucuz yırttı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son Avrupa Şampiyonu Portekiz'e karşı futbolun da yaşamın da 'gözden ırağı' İran, kağıt üzerinde düşük ihtimalli takımdı. Ancak dakikalar geçtikçe tanıdık yeteneklerle tanımadık futbolcular arasındaki açının sanıldığı kadar geniş olmadığı ortaya çıktı. Çünkü artık her takım sahaya yayılma konusunda en az karşısındaki kadar bilgili ve gerisi, ayrıntıların halline kalıyor! Bu da 'oyuncu/yetenek farkı' diye adlandırılıyor. Farkı Quaresma yarattı İran, defansı beşleme konusuna sıkıntı yaşamayıp topu tehlike bölgesini uzağında tuttu ama işte o 'ayrıntı' yok mu!.. Ayrıntı, Ronaldo olmuyorsa Quaresma olabiliyor bu da o farkı yaratıyor. Oyun kalitesi düşük maç da haniyse Quaresma ve 'üç VAR gösterisi' ile nihayete erdi. Özetle VAR oynadı, biz izledik!..

Günün sorusu

Hakemi değil ama VAR'ı tartışırım. Bence Portekiz'e verilen penaltı tartışmaya açık. Yani verilir de verilmez de. Hatta derim ki, ''Futbolun olağan akışı' gereği 'verilmez' ağır basar''. Sizce?

Maçın starı

'Ayrıntı belirleme ustası' Quaresma maça damgasını vurdu. Gerek estetik gerek maçın hikayesini değiştirme açısından çıkana kadar 'maçın adamı'ydı. İran kalecisi Beiranvand da kurtardığı penaltıyla diğer 'hikaye yazıcı'.

Maçın olayı

Ronaldo dördüncü Dünya Kupası'nı oynarken 'saf yetenek' olan Ricardo Quaresma kariyerinin sonunda nihayet Dünya Kupası oynuyor. Yazık olmamış mı gezegende futbol seven onca insana!..

Kısa mesaj

Dünya Kupası'nda tribün baskısı düşük. Ancak lig ve ulusların kendi arasındaki maçlar düşünüldüğünde bizi ciddi 'VAR şenlikleri' bekliyor.

YORUM YAZ