MENÜ

Pes etmedi kaybetmedi!..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Buraya kadar ‘yenilmeyen’ bir takım olarak Beşiktaş maça psikolojik olarak üstün çıkmıştı. Lakin futbolda psikolojik para metreler epeydir ‘tali belirleyici’ konumunda. Aslolan düzen ve o düzeni uygulayabilecek birikim. O da top ayağındayken neyi nasıl yaptığınla ortaya çıkıyor. İlk yarı boyunca topu ayağında daha çok tutan takım Beşiktaş olsa da mesele ‘iş yapmaya’ geldiğinde roller değişiyordu.

Nafile makamında oynamak

Benfica en uçtaki adamı ile kaleci önündeki hattının boyunu 20-25 metre ile sınırlı tutmayı başardıkça Beşiktaş topu ele alsa da nafile makamında oynamak zorunda kaldı. Çünkü böylesine daraltılmış bir düzende adam eksiltme konusunda eksik olan To lgay ile Oğuzhan ister istemez kayboldular ve oyun bir türlü kurulamadı. Bu arada ele geçirdiği topları seri ve basit biçimde aralarında gezdirmeyi beceren Benficalılar ise pozisyon çeşitliliği ve yüksek yüzdeyle maçı ilk yarı kopardı.

Tribünü aşağı çekti!

Bir takım, gol yiyebilir ama aslolan yediği gole gösterebildiği reaksiyondur. Beşiktaş ilk yarı boyunca yediği gollerde ciddi hiçbir tepki gösteremedi. Reaksiyon seviyesinin düşüklüğü aynı zamanda rakibi cüretkar hale getirirken tribünü de aşağı çekti.

Ama bilinir.. Beşiktaş ikinci devre takımıdır. İkinci devreye takımı Gökhan ve Cenk ile tahkim eden Şenol Güneş takımı en iyi bildiği şey olan ‘tempo ya pmaya’ davet etti ve davete icabet eden Cenk’in golü de gecikmedi. Gol geldi ancak Benfica başta gole reaksiyon gösterip her atağa atakla karşılık verince oyun üstünlüğünü kısa sürede ele geçirmek mümkün olmadı. Taa ki 82’deki penaltıya kadar. Quaresma’nın penaltı golü sonrası geri kalan dakikalar bir ‘tansiyon maçı’na dönüşürken Benfica içe doğru büzüştü. Ve bu da baskıyı haliyle de sonucu yani beraberliği getirdi.

Çıta yukarıda...

Böylesi bir maçta skoru beraberliğe getirmek, gerek namağlup unvanının korunması gerek oyunu çevirme gücü, gerekse zorlu maçlar periyoduna girmesi açısından Beşiktaş açısından çok önemliydi. Bir kez daha görüldü ki Beşiktaş tüm eksiklerine rağmen ülke ölçeğinde çıtayı hayli yukarı koyan bir takım. Bundan sonra gruptan çıkma hesapları yapmak kuşkusuz ki önemli ama daha önemlisi bu oyunu ‘garanti kazanan’ bir seviyeye ulaştırmak için çalışmaya ara vermeksizin devam etmek. 3-0’dan 3-3’e getiren bir takımın genetiğinde bunun fazlasıyla varolduğunu biliyoruz.

YORUM YAZ