MENÜ

Ön libero eksikliği avantaja dönüşebilir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İştahı yüksek takımlar kurgulayan Şenol Güneş modellemesiyle ön libero eksikliği avantaja dönüşebilir. Orta sahadaki ofansif karakterli; Oğuzhan, Olcay, Gökhan, Sosa, Kerim’in takıma ve hocaya bu noktada yapacakları katkı,bu açığı kapatma konusunda büyük önem taşıyor.

1) Beşiktaş, transfer döneminde yeni ön libero takviyesi yapmadı. Mevcut kadro; lig, kupa ve Avrupa Ligi için yeterli olur mu?

‘Necip ve Serdar önemli seçenek’


İki sezondur defansif karakterli iki orta saha oyuncusuyla oynama alışkanlığı edinmiş bir takımın bu pozisyondaki eksikliği önemli. Üstelik yeni teknik direktör stoperler ve kalecilerden memnuniyetsizliğini çeşitli vesilelerle ifade ederken bu ‘güvenlik hattı’ ciddi önem arz ediyor. Beri yandan Atiba’nın ‘futbol ömrü’nden bir yaş daha aldığını da unutmamak gerek. Lakin bu görünür dezavantaj öne doğru oynama iştahı yüksek takımlar kurgulayan Şenol Güneş modellemesiyle pekala avantaja dönüşebilir. Orta sahadaki ofansif karakterli; Oğuzhan, Olcay, Gökhan, Sosa, Kerim Frei’nin takıma ve hocaya bu noktada yapacakları katkı bu açığı kapatmak konusunda büyük önem taşıyor. Ön libero bölgesindeki ‘yardımcı güvenlik’ için de Necip Uysal ile Serdar Kurtuluş da pekala önemli seçenekler. Bu açıdan ciddi sıkıntı olacağını düşünmüyorum elbette Atiba ayakta kaldığı sürece...

2) Vodafone Arena’nın açılış tarihinin belirsiz olmasının takımdaki etkisi ne olur?

‘Olumsuzluk getireceği aşikar’


Plansız programsız Beşiktaş yönetimleri ‘idare ettikleri’ takımı, olmadığı kadar güçlü göstermeye gayret ediyor. Buradaki temel amaçları ise takım üzerinden esasen kendilerini güçlü göstermek! Ülkedeki genel hava da bu ‘yetersizliği-vasatlığı destekler’ mahiyette. Bir mühendis “Stat çatısında 40 santim yükseklik bu kadar büyüklükte önemli değil, gözle görünmez” ya da “Stat için 160 milyon TL öngördük ancak 270 milyon TL’ye çıkacak” türünden sözler ediyor ve kimse bunlara şaşırmıyor. Üstelik stadın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor, kimse de tarih veremiyor. Bu olumsuzluğun iki sezondur göçebe hale getirilen ‘evsiz barksız’ oyuncuların motivasyonu ve fiziksel durumları açısından fevkalade olumsuzluklar içerdiği aşikar. Beri yandan nerede oynayacağı belli olmayan Beşiktaş’ın taraftar kaybından ise söz eden yok....

3) Lige iyi başlayan Beşiktaş, milli aradan olumsuz etkilenir mi?

‘Bu ara fırsata dönüşebilir’

Sanmam... Çünkü ilk maç hariç iki maçta üstün ve etkin bir performanstan söz edilemez. Bu süre takımın olgunlaşması için faydalı bile olabilir. Milli takım arası, yeni oyuncularla eskilerin organize olması için bir fırsata dönüştürülebilir.

4) Süper Lig’de 3 haftanın en çok skor üreten takımı olan Beşiktaş, Cenk Tosun ve Gomez’le bu istikrarını sürdürebilir mi?

‘10’uncu haftada ritm bulur’


İki maçtaki bol gollü skorlar aldatıcı olmasın. Rakipler gol atma iştahı ve pratiği yüksek Beşiktaş’a karşı daha sert önlemler alacaktır. O nedenle Cenk Tosun ve Mario Gomez’e de skora etki edemedikleri maçlarda yüklenmemek gerek. Sakatlık gibi handikaplar ortaya çıkmazsa Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş ligin 10’uncu haftasına doğru daha ritimli, daha eğlenceli bir takıma dönüşür diye tahmin ediyorum.

YORUM YAZ