MENÜ

İstediğin kadar hoca değiştir

Abone Ol Google News

Sezonun başında Mehmet Altıparmak’la iyi oynayan ancak sonuç sıkıntısı çekince hoca üstüne hoca değiştiren Erzurum bildik kurguda. Hamzaoğlu’nun savunma sağlamlığını önde tutan tarzı ihtiyaçları olan golün uzağında tuttu onları. Diyelim ki onların kadro seçimi bu oyunu zorunlu kılıyor! Peki Fenerbahçe ne yapıyor? Benzerini! Peki neden? İşte onun yanıtını kimse bulamıyor. Erzurum golü yedikten sonra özellikle kenarlardan yüklendiyse de kilidi açmaya muvaffak olamadı. Peki ama bu oyun en baştan yani bir tür çırpınışa dönmeden oynanamaz mıydı? Bunun önündeki engel nedir? Teknik adamın maç planı mı, fiziksel yetersizlik mi? İki takım da onca hoca değiştirip genel gidişatı değiştiremediğine göre takımlardaki sorunlar sanılanın çok derininde sanki. İşe de futbolu sakatlayan hakim bakış açısından ve klişe ifadelerden arınmakla başlamak gerekiyor.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Erzurum’un ligdeki yeri ve kadrosu anlaşılır... Peki, misal Hasan Ali’nin parlamadığı maçlarda Fenerbahçe bu oyun anlayışıyla kimi, nasıl parlatıp da sonuca etki edecek?

Haberin Devamı

Maçın starı

Bu maçtan ‘maçın oyuncusu’ çıkar mı? Bence çıkmaz. Sizce?

Maçın olayı

Elbette penaltı golünün ardından Harun’a yağdırılan şişeler... Ardından... Onca harcamaya, onca tumturaklı söz ve ham hedefe rağmen penaltı golü sonrası Fenerbahçe’nin büzüşmesi.

Kısa mesaj

Harcayan da sınırlı harcayan da harcayamayan da benzeri oyunu oynuyor. Bunun önemli nedenlerinden biri ülke futbolunu bildiği sanılan ve bilmediklerini her adımda gösteren teknik adam kalabalığı olmasın?

YORUM YAZ