MENÜ

Gelişmeyen oyun büyüyen kriz

Abone Ol Google News

Başlarda topu tuttu, enine gezdirdi, aradı ancak arayışının etkisi düşüktü Beşiktaş’ın. İlk 15 dakika bittikten sonra durumu arkada bekleyerek gözleyen Braga, çıkmaya başladı ve ceza alanı içi etkiler karşılaştırıldığında Portekiz takımı daha etkiliydi. Zaten o etkiyi yaratan baskıyla Oğuzhan/Vida ikilisini hataya zorlayıp golü de buldular. Beşiktaş ‘hücum şablonu’ gösterdi mi, gösterdi! Lakin topu tehlike bölgesine geçirme aşamasında o denli düşük hızdaydı ve hücumgirişimleri o kadar basmakalıptı ki Braga için çözümçok kolay oldu. 70. dakika sonrası Beşiktaş değişikliklerden aldığı enerjiyle oyunu galibiyete kadar yaklaştıysa da ‘oyun boyunun uzaması’ problemine yenik düştü. Başta beş, maç ortasında bir başka beş dakika oyunla çözümüretmek mümkün görünmüyor. Anlayacağınız işi çok zor Beşiktaş’ın. Ve son bir soru, onca tanınmış oyuncuyla ne yapılabiliyor ki genç oyuncularla bundan daha acemicesi yapılsın!..

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Bunca yılın getirdiği sorunlar yumağı gün gibi ortadayken Abdullah Avcı ‘istifa’ çağrısına uysa sorun çözülür mü? Ya da Ljajic penaltıyı atsa ve maç öyle bitse oyundan kaynaklı olduğu varsayılan şikayetler sürer mi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Beşiktaş’tan değil Braga’dan... Çok yönlü oynayan iki kenar, golü de atan Ricardo Horta ile Wenderson Galeno. Oyunu onlar için çekip çeviren Joao Novais de basit ve işlevsel oyundan olumlu örnekler verdi.

Maçın olayı

Kim ne derse desin futbol hâlâ ‘romantikler’in oyunu. 18 yaşındaki Kartal Kayra Yılmaz oyuna girip topla her buluştuğunda tribünden gördüğü teveccüh genç oyuncular konusunda çok şey anlatıyor sanırım.

Kısa mesaj

Beşiktaş’ın sorunları malum, dağ gibi! Onlardan biri de saha içi sorunlar. Bu hız, ritm ve bu denli düşük arzuyla hepsinin işi zor.

YORUM YAZ