MENÜ

Futbol çocuklarla daha da güzel

Abone Ol Google News

Ankaragücü’nün tuhaf bir kararla ev sahibi niteliğini kaybettiği maç, her anlamda zor zamanlar geçiren Beşiktaş için ‘nefes alma maçı’ oldu. Özellikle bağlantı oyuncusu görevini üst düzey performansla taçlandıran Dorukhan Toköz sayesinde öne her çıkılan pozisyon ya gol ya da tehlike getirdi. Sonucun böyle tecelli etmesindeki bir diğer belirleyen de Ankaragücü savunmasının geçirgenliğiydi. İki takım açısından da maçın başındaki dağınık görüntü Adem Ljajic’in direkten dönen vuruşunun ardından dağılıp gitti. Bu andan sonra tek kanattan oynuyor olmasına rağmen Beşiktaş maçı kendisi için gerçek anlamda eğlenceye çevirdi. Bunda en büyük pay da kuşkusuz futbolu önce eğlence için oynayan gençlerin hesapsızlığı ve samimiyetiydi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

Sahada Güven Yalçın (19), Dorukhan Toköz (22), Fatih Aksoy (21), Kubilay Kanatsızkuş (21) var ve şıkır şıkır oynuyorlar. Peki bu ülke bunca yıldır onca yabancıya o kadar parayı neden saçtı, savurdu?

Maçın starı

Beşiktaş’ı orta sahada çekip çeviren Adem Ljajic ve en büyük yardımcısı Dorukhan Toköz. Bir golün topunu kapan, bir de gol atan Güven Yalçın’ı da ihmal etmeden.

Haberin Devamı

Maçın olayı!

Bu maç öncesi altı maç kazanıp birinde de berabere kalan lig altıncısı Ankaragücü’nün sahadaki hali sanırım götürüldükleri zorunlu deplasmanla açıklanamaz. Olsa olsa önceki haftaların Beşiktaş’ı gibi ülkedeki futbol kalitesini gösterir.

Kısa mesaj

Futbolun değil VAR’ın konuşulduğu bir ülkede 20 yaşın başlarındaki gençlerin verdiği ilham ve umut her şeye değilse bile çok şeye değer.

YORUM YAZ