MENÜ

'Doğru'da ısrar etmek‘ doğrudur'

Abone Ol Google News

Öğrenmek istemeyenlerin gözlerini sımsıkı yummaya çalıştığı bizim coğrafyada futbolun ihtiyacı olan ‘ilham’ın kaynağı geçen sezon Trabzonspor’du. Yaptıklarını tarif ederken Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür etrafına kurulu ‘yetenek anlatısı’na kulak asmayın. Yapılan, zorunluluktan kaynaklanmış görünse de, tamamıyla güven, beceri, bilgi ve organize olma yetisinin sonucudur. “Şampiyon mu oldular?” diyenleri duyar gibiyim. Olamadılar ve belki de olamazdılar ama Onazi sakatlanmasa fazladan neler yapabilirlerdi bilinmez. Ama şu bir gerçek, yapılanları küçümsemeye çalışan dil ülke futbolunun önündeki en büyük engel ve de kötülüktür. Genç yeteneklileri, olgun ve yeteneklilerle doğru organize edip ülkeye neyin, nasıl doğru yapılacağını gösterdi Trabzonspor. Elbette sadece görmek isteyenlere!..

Haberin Devamı

Bireylere bağlı kalınmamalı

Bu olanaklarla ulaştıkları seviye onları ‘şampiyonluk baskısı’na sokmuş olmalı ki, bugünlerde özellikle Yusuf ve Abdülkadir’in satılma ihtimali tüm camiayı kara kara düşündürüyor. Bu ikili Trabzonspor için elbette ki çok önemli ancak doğru yapı, bireylere bu denli bağımlı olamaz. Olursa, yapı yükselmez ve sürdürülemez. O zaman her şey ‘tesadüfler’le açıklanır. Önemli olan Trabzon’un yolunun doğruluğudur. Bu doğru yolda Yusuf ve Abdülkadir’in olası yokluğunu fırsata çevirecek planlar mutlaka yapılıyordur.

Haberin Devamı

İlham ve kalite...

Genç ve yükselecek oyuncu sayısını artırmak hem maliyetin düşmesine hem de ilhamın ve kalitenin yükselmesine yol açacaktır. Sosa benzeri oyun görüşü ve becerisi yüksek oyuncular etrafına örülecek ‘genç ve atletik topluluk’ şampiyon olamasa dahi yükün altından kalkacaktır, hiç şüphem yok. Çünkü... Şiiri hatırlayacaksınız; “Senelerce senelerce evveldi Bir deniz ülkesinde Yaşayan bir kız vardı bileceksiniz İsmi; Annabel Lee...” O ‘deniz ülkesi’ futbol söz konusu olunca bizim topraklarda Trabzon’dur ve yapılmış olan yeniden yapılabilir. Elbette doğru yoldan ayrılmamak koşuluyla...

YORUM YAZ