MENÜ

Kupa mantığı başka

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Skibbe özellikle Avrupa kupalarında, fazla denenmemiş ve tek maçlık diziliş, taktik ve motivasyonlar ile Lucescuvari bir çizgide hareket ediyor...
Tamamı başı yukarıda oyunu okuyarak oynayan Bordeaux, Gourcuff’un dikine toplarıyla orta sahayı çabuk geçerek Galatasaray savunmasını geri itip ceza sahasının içine soktu ve kaleye biri direkten dönen 4 deneme yaptı... Orta saha geriye çabuk dönüp, Arda ve Kewell kanatlara yardım edince Bordeaux’nun temposunu düşürüp, top rakipteyken oyunu kontrol altına aldılar.
Galatasaray’ın ilk yarıda hücumda etkili olamayışının başlıca nedeni; sürekli olarak Baros’u rakip savunma ile boğuşmak zorunda bırakan uzun toplar denememiz ve hakemin de Galatasaray’ın rakip sahaya yerleşmesini sağlayacak faulleri vermemesiydi. Bordeaux ilk faulünü 22’de yaptığında Galatasaray 3 hücum faulü yapmış ve Baros da dayaktan çıkmış gibiydi... Baros’un 23’te Rame’nin bütün bedeniyle darbelenmesi ise kesin penaltıydı, faulu bile zor veren hakem penaltıyı tabii ki vermedi.
Galatasaray’ın kilit aksiyonu Ayhan’ın soldan hücuma katılmasıydı. Bu sayede, Kewell ceza sahasına girme şansı bulup, en önemli pozisyonu yakaladı...
Galatasaray Ayhan, Mehmet Topal ve Barış’ın üstün direnişi ile Bordeaux’u ileride çoğalıp risk almaya itti ve ileride uygun geniş alanlar buldu. Eğer yarı sağlam adamlarla oynamayıp, oyunun iki yönünü biraz daha iyi oynayabilen bir takım olmaları halinde, geniş alanları cezalandırarak gol atıp, hatta galip gelerek dönebilirlerdi.

YORUM YAZ