MENÜ

Sneijder'la 60 dakika

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk 45 dakikada tamamen kapanan bir Belediye, gol için saldıran bir Galatasaray ve hatalı düdükler çalan bir İlker Meral vardı.

Burak’ın pozisyonu tartışmaya açık. Ancak Meral’in 16. dakikada Burak’ı çeken Can Arat’a sarı kart vermemesi yanlıştı. Çünkü Can 42. dakikadaki ikinci sarı kartla oyundan atılmış olacaktı... Meral, Belediye’nin 10 kişi savunma yapması, Galatasaray’ın da erken goller bulmasıyla bugün çok tartışılmaktan kurtuldu!

İlk yarıya damgasını vuran isimlerin başında Sneijder, Drogba ve Burak Yılmaz geldi.

Sneijder’e önceliği vermek gerekiyor. Her geçen hafta üstüne koyarak büyüyor. Sadece hücumda yok. İlk yarıda Belediye’nin kontraya çıkabileceği 3 net pozisyonu başlamadan kesti. Ara pasları, presi ve direkt dönen topu, onu gecenin yıldızı yapmaya yetti.

Drogba atamıyor ama olmayan pozisyonlara hayat veriyor. Burak’ın ilk golündeki pası, ikinci golde Eboue’yi kaçırışı, son vuruşu yapmaktan daha zor işler...

Burak Yılmaz; santrfor yanıydı, 3 sezondur nokta santrfor oldu. Pozisyonu buldu mu gerisi geliyor.
İkinci yarıda kayda değer bir şey yoktu... Çünkü Galatasaray, avantajlı skordan sonra İspanya’ya uçtu gitti.

Şöyle bir gözümü kapatınca; bu maçın paslarıyla Ronaldo’su Drobga, golcü Higuain’i Burak, orta sahayı toparlayan Alonso’su Sneijder’di. Bir iki hatası nedeniyle Dany de Pepe’yi aratmadı! Çarşamba onlara biraz benzeyelim yeter... Son söz Bülent Korkmaz’a... O kadar yıl Galatasaray formasıyla Avrupa’da büyük başarılar yakalarken, o kadar büyük takımları elerken, hangisinde Galatasaray 10 kişiyle savunma yapmıştı! İlk 20 dakikada bir ara kendisi de girebilir diye korkmadım değil...

YORUM YAZ