MENÜ

Portekiz'de de aynı senaryo

Abone Ol Google News

İstanbul’daki ilk maçta oyunun kontrol eden de topla çok oynayan da Galatasaray’dı... Ancak 90 dakika sonunda tabelada yazan skor Benfica lehineydi. Rövanşta da oyunun büyük bölümünde Galatasaray, Benfica alanındaydı. Bu görüntü Galatasaray iyi olduğu için mi, yoksa Benfica izin verdiği için miydi? Ya da Benfica’ya gol lazım olsaydı hücumda daha ileri gider miydi? Portekiz ekibi, iki maçta da Galatasaray’a ceza sahasının 10 metre uzağında oynama izni verdi.

Haberin Devamı

Bu mesafenin bir adım ilerisine geçilmesine müsade etmedi, niyetlenenin önüne de anında duvar çekti. Benfica; Belhanda’nın dar alanda bozulduğunu, Feghouli’nin 2-3 pozisyon parlayıp durduğunu, Donk’un dikine gitmediğini, Onyekuru’ya da ufak omuz darbesinin yettiğini çok iyi analiz etmiş. Galatasaray’ın zaaflarını çözdükten sonra Benfica da haklı. Bu şartlarda top Galatasaray’da olsa ne olur olmasa ne olur!

Gecenin sorusu

Diagne’nin performansı yerlerde. Mitroglou listede yok. ‘Eren Derdiyok’ Florya’da mı, yoksa ihtiyaç halinde kullanmak için kulübede mi olmalıydı?

Haberin Devamı

Maçın starı

İkili mücadelelerin tamamını kazandı. Bireysel çabasıyla takımı en çok hücuma taşıyan isimdi. Oyunu iki yönlü hatasız oynayan Ndiaye gecenin en fazla ön plana çıkanıydı.

Maçın olayı

Maçın 85. dakikasında yaşandı... İlk kafayı vuran Diagne de ofsayt değildi, kaleciden dönen topu filelere yollayan Emre de. Turun adını değiştirir mi bilinmez ama Galatasaray’ın buz gibi golü uçtu.

Kısa mesaj

Çağdaş orta saha (!) Belhanda küçük maçların büyük, büyük maçların küçük orta sahası olmaya devam etti. Yeni sezon için Galatasaray şimdiden kolları sıvayıp büyük maç kazandıracak orta saha aramaya başlasın.

YORUM YAZ