MENÜ

Özgüven bir seçimdir!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor’un Osmanlıspor karşısındaki 11’i, ne yapabileceklerini kendilerinin de merak ettiği bir 11’di... Saha dizilişi ve beraber oynamaktan bahsediyorum. Pek alışkın olmadığımız ikililer vardı... Sağ kanatta Aziz ve Mert, sol kanatta Onur ve John gibi… Mutlu Hoca’nın da beklentisi özellikle iki kanatta çok açık vermemek ve oyunu tutabildiği kadar tutmaktı. Kısmen bu düşünce başarılı da oldu. “Oyunu sen yap” anlayışı ve doğru “duran” bir takım dizilişi ile ilk yarıda rakibine şans tanımayan Bursaspor penaltıyla sadece skoru değil, uzun süredir kaybettiği özgüveni de buldu. Kaleciyi köşeye gönderdikten sonra vuruşunu yapan, bu yüzden de “kötü” gibi görünen penaltısıyla Deniz herkesi rahatlatmış oldu…Özgüven varsa, endişe azalır. Ve bu aslında bir seçimdir. Bursasporlu futbolcular işte bu seçimi yaptıktan sonra daha keyifli bir oyun ortaya koydu.

Temmuz ayından bu yana yoğun maç temposunun fiziksel ve zihinsel yorgunluğunu her geçen gün daha da hisseden Ankara ekibi ise bulduğu 2-3 net fırsatta Bursaspor’da “yılın oyuncusu” Harun Tekin’i geçemedi. 1-1’lik sonuç iki takımda da büyük sevinç yaratmasa da Bursaspor özgüven kazanmış olmanın getirilerini ilerleyen haftalarda daha net görecektir.

Bursaspor’da sezonun kazançlarından olmaya aday bir ismi de izledik 9 yabancılı Osmanlı karşısında; Mert Örnek…Genel olarak 1997 jenerasyonunun kıymeti çok bilinmese de Kubilay ve Ertuğrul’un ardından kalan haftalarda şans bulmaya devam etmesi halinde Mert’in özellikle hücum anlamında daha iyi işler yaptığına tanık olabiliriz. Bu sezondan geriye hiç olmazsa Kubilay, Ertuğrul, Onur ve Mert gibi gençlerin umut veren enerjileri kalsın. Yoksa önümüzdeki yılda da yabancı pazarının elde kalanlarını izlemeye devam ederiz…

YORUM YAZ