MENÜ

Gerçeklerle Yüzleşmek!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önceki hafta Karabük karşılaşması Bursaspor için ne denli önemliyse Bursaspor maçı da Akhisar takımı için aynı derecede önemliydi. Yani Bursaspor nasıl geçen hafta alınan galibiyetle ligi bitirdiğini düşündüysekarşısında pamuk gibi bir takım bulan ev sahip ekip de daha istekli, daha odaklanmış ve daha coşkulu futbolla 3 puanı alıp güvenli bölgeye ulaşmak istedi. İki tarafın maça farklı bakış açılarıyla hazırlandığı da çok net ortadaydı.

Elinde sadece pirinç varken, portakallı ördek yapmaya kalkmamak lazım… Mutlu Hoca’nın anlayamadığı nokta burası. Bu takımda oluşumdan kaynaklanan doğal bir uyumsuzluk var. Bu takım hücum futbolu oynayamaz, oynamaya çalışamaz. İşin tuhafı savunma da yapamaz. İstediği puanları ancak rakibinden daha fazla mücadele ederse toplayabilir. Sezonun ilk yarısında da böyle olmuştu. Mutlu Hoca’nın geldiği günlerde beklentiyi yukarıya çeken ifadeleri kuşkusuz kulağa hoş gelmişti ancak bu “saldırgan/hücumcu” yaklaşım sahada karşılık bulamadı. “Karabük maçına da aynı kadroyla çıkmıştık” açıklaması ise bir tespitten öte itiraf niteliğinde. O maça rakibin ve kendi takımının bakışı ile Manisa’daki durum bambaşkaydı.

Teoride hücum futbolu oynatmaya çalışan ama pratikte tarihe geçen bir hayal kırıklığı ile camiayı yüzleştiren Mutlu Hoca’nın göreve devam etmesinin başta kendisi olmak üzere kimseyi mutlu etmeyeceğini düşünüyorum. Zira Bursaspor’un hiçbir yaş kategorisinde Akhisar takımından 5 gol yemesi doğal/normal karşılanamaz, olağan değerlendirilemez. Bir bedel gerektirir…

Taraftarın tribünü tamamen terk etmesi ise çok tarihi bir hareket. Kesinlikle bu durumu ciddiye almak lazım. Camianın ne istediğini doğru okumak zorunda karar vericiler.

Evet asıl mesele karar vermek…

Bugüne kadar verilen yönetsel kararların neredeyse tamamı hayal kırıklığı yaratmışken aynı yaklaşımlarla yeni kararlar almak mantık dışı. İyi niyete rağmen kimsenin yeni bir hataya tahammülü kalmadı. Finansman anlamındaki çabalar maalesef sportif yetersizliklerin gölgesinde kalıyor.Kulübün temel sorunu olan iletişimsizlik nedeniyle Başkan aslında ne yapmak istediğini camiaya anlatamıyor. Evet sorun bu, camia Ali Ay’ın ne yapmak istediğini tam olarak anlayamıyor.

Zaman gerçeklerle yüzleşme zamanı. Bu finansal durum ve mevcut bakış açısıyla Bursaspor’un en az bir sezon daha yarışmacı bir takım oluşturma şansı yok.Çıkıp bunu dürüst bir şekilde anlatabilmek de kolay değil.

Yeteneğin yanı sıra karakter ve tavır sorunu olan çok sayıdaki yabancı oyuncu ile yolların optimum şartlarla ayrılması öncelik olmalı. Ve sonrası için de bir planlamaya ihtiyaç var. Bu planlamayı kimin yapabileceği ise muamma. Ama en azından kimin yapmaması gerektiğini artık biliyoruz...

YORUM YAZ