MENÜ

Uzun İnce Kadın !

Abone Ol Google News

“Uzun İnce Kadın” Karolina Pliskova beklediğim gibi Serena Williams’ı 3 çekişmeli setten sonra devre dışı bıraktı (64, 46, 75). Çekyalı raket kortta sanki damarlarında buz akıyormuşçasına mimiksiz ve tepkisiz. Yoksa böyle bir maçta son sette 5-1 geri düşüp, üstelik bir de maç topu kurtarıp, oradan maçı 7-5 alabilmeyi nasıl izah edersiniz. Onun sinirlendiğinde gördüğüm yegane tepkisi raketli koluyla kortu süpürmek oluyor ! Dostlarım bu kızın kort dışında fevkalade sıcakkanlı ve arkadaş canlısı olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

2’10” süren bu maçtan sonra herhalde sarkan programı yerine oturtmak için olacak Osaka süratli hareket etti. Svitolina’yı 1’10”da Avustralya’dan uğurladı (64, 61).

Bu sonuçlarla Simona Halep’in WTA sıralamasındaki birinciliği de hafta-sonunda sona erecek. Daha doğrusu bu gerçek Kvitova’nın Barty’yi yenmesiyle bir gün önce ortaya çıkmıştı. Şimdi tescillendi. Tam 3 kadın raket bu birinciliğe aday. Kvitova, Pliskova ve Osaka. Bu sabahki sonuçlardan sonra yarı-finallerdeki eşleşme şöyle oldu : Pliskova-Osaka, Kvitova-Collins.

Haberin Devamı

Raonic ile Pouille arasındaki maç ise servislerin mücadelesine sahne oldu. Kanadalının güçlü servislerine daha kısa boylu olan Fransız servisini iyi plase ederek yanıt veriyordu. Onun amacı daha önce 3 kez oynayıp tek set bile alamadığı rakibini mümkün olduğu kadar uzun süre kortta tutmaktı. Dolayısıyla oyun standardı hep mütevazi kaldı.

Bazuka gibi bir servisiniz varsa bir önceki puandaki hatanızı telafi etmek nisbeten daha kolay oluyor. Kanadalı nedense kritik puanlarda alınmayacak risklere başvurdu. Ya attığı drop-voleler insan boyundaydı, ya da Pouille’i kortun dışına attığında voleye yaklaşmadı bile. Dolayısıyla çoğuna da epey atletik olan Fransız yetişerek kendi lehine puana çevirdi. Hele dördüncü setin sonlarına doğru epey kritik bir puan oynanırken (volede) rakibinin bir vuruşunu avut diye bıraktı. Değil avut, top gitti sahanın ortasına düştü!

Maç üç saate yaklaşırken oyun biraz daha zevklenmişti zira Raonic daha sık voleye gelmeye başlamıştı. İzleyiciler de memnuniyetlerini oyuna daha fazla girerek belirtmeye başladılar. Ama anlaşılan Kanadalı harekete geçmek için geç kalmıştı. Zaman yetmedi ve Pouille profesyonel yaşamında tek bir maç bile kazanamadığı grand-slamlerden birinde kariyerindeki en büyük başarıya imza atmış oldu. Şimdi yarı-finalde. Akşam oynanacak Djokovic-Nishikori maçının sonucu onun rakibini belirleyecek.

Hoş kalınız.

YORUM YAZ