MENÜ

Tanrı'nın Sopası Yok ki!

Abone Ol Google News

Djokovic ile Del Potro maçının en ilginç yanlarından biri izleyicilerdi. Sürekli değindiğim gibi “ABD Açık” adeta bir sirktir. İzleyicilerin büyük bir kısmı sahada oynanılan maç hakkında en ufak bilgiye sahip değildir. Tribünlerin aralarında dolaşırlar , 50 metre uzaklıktaki dostlarıyla muhabbet etmeye çalışırlar vs., vs.

Haberin Devamı

Dün akşam tribünlerde Del Potro’nun Arjantinli vatandaşları da vardı. İlaveten bunlara New York’ta yaşayan tüm Latinolar eklendi. Onlar diğerlerinden de beter. Ha bir futbol maçı ha tenis. Hiç fark etmiyor. Yeter ki kendilerinden bildikleri, taraftarı oldukları takım/sporcu kazansın.

İşte maç bu kakafoni içerisinde cereyan etti. Maçın hakemi bir kadındı. Alison Hughes. Bir çok kez izleyicileri susturmak için anons yapmak zorunda kaldı. Ama bu hakem maçı idare etmek, maçı başladığı gibi bitirmek üzere kuleye tırmanmıştı. Kendisiyle barışık, sahadaki oyuncuların da ne türlü bir stres altında olduklarının bilincindeydi.

Gerek gürültüden ve gerek civarda dolaşanlar yüzünden her iki tarafın da servislerinde gecikmeler oldu. Çoğu kez sınırlama olan 25 saniyenin üzerine çıkıldı. Ancak hakem bunu da kuralına uydurdu. Nasıl mı?

Haberin Devamı

25 saniye kuralı hakem puanı anons ettikten sonra işlemeye başlar. Alison Hughes çoğu kez bu anonsu izleyicilerin çığırtkanlığı bittikten sonra yaptı. Bu da oyunculara hazırlanma olanağını verdi. Ama Djokovic onun bu anlayışını üçüncü kez (evet 2 kez göz yumdu) sömürmeye kalkışınca da uyarıyı bastı.

Djokovic uyanığın önde gideni. Buna sinirlendi. Ama sinirini tuttu ve raketini bir süre sonra kırdı. Ne ikinci bir uyarı ne de ceza aldı. Hakem burada kendi inisiyatifini kullandı. Zaten olay bekleyen toplumun üzerine daha fazla gitmenin anlamı olmadığının bilincinde hareket etti. Tek kelimeyle bravo.

Maçtan sonra Djokovic basın toplantısında Serena gibi bir efsanenin üzerine sanki hakem Carlos Ramos’un bilhassa gittiğini ve gereksiz müdahalelerde bulunduğunu ifade etti : “Son verdiği cezayla belki de yok yere maçın seyrini bile değiştirdi”.

Del Potro ise biraz daha ılımlı konuşarak erkekler ve kadınlar arasında bir çifte standart olmaması gerektiğini belirtti. Yani erkekler raket kırıyor…Ceza almıyor. Kadınlar ise bu söz konusu değil. Hemen cezalandırılıyorlar.

Tüm bunlardan sonra tahminim taşların yerine oturacağı ve kuralların daha adilane kullanılacağıdır. Ramos münasebetsizliğinin cezasını gittiği her yerde belki yuhalanarak çekecektir. Serena ise bugün erken saatlerde WTA tarafından 17.000 Dolar cezaya çarptırıldı.

İyi bir hafta dilerim.

Hamiş: Unutmayın ki TED Kulübünde ülkemizin en eski ve en sürekli spor etkinliği var : “İstanbul Challenger”. Bir ziyaretinize değecektir.

YORUM YAZ