MENÜ

Federer Korta Çıkıyor !

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Üstelik Hingis’in annesi de kızın antrenörü. Ama bunlar onun gençliğinden kaynaklanan heyecanını ve acemiliğini önleyemedi. Bu açıkları iyi kullanan 27’lik Çinli Peng gücünün de verdiği uzun vuruşlarla sonuca gitti ve iki kolay sette işi bitirdi (63, 61). Tabî işi kolaylaştıran bir başka faktör de Bencic’in yaptığı sayısız basit hataydı. Peng’in işi kolay değil. 37 kez oynamış olduğu grand-slamler içerisinde ilk kez yarı-final oynayacak. Üstelik Li Na ortadan kaybolunca tüm yük onun üzerine bindi. Şimdi karşısında Wozniacki var. Kafasını ve tenisini toparlamış kendiyle barışık bir Wozniacki. Basın toplantısında ısrarla ayrıldığı sevgilisini soran densiz bir gazeteciye “…yersiz bir soru. Ben buraya tenis oynamaya geldim ve işimi yapmaya çalışıyorum. Sizin de öyle yapmanızı tavsiye ederim !” yanıtını verebilen bir Wozniacki.

Çift kadınlardaki Rus-ABD (Makarova/Vesnina)-(Williams kardeşler) maçından Ruslar muzaffer çıktı. Ama kardeşlerin ikisi de çift oynamasını hiç bilmiyor. Kaba güç onları belirli bir yere kadar getiriyor. Sonra ileri turlarda işin ustaları karşılarına gelince havlu atıyorlar.Burada da “…buraya kadar gelmemiz bile bize iyi bir antrenman oldu…Artık yeter” diyorlardı !

Bu arada anımsarsanız kadınlarda geçen hafta ilk turun başlıca sürprizini 15 yaşındaki Cici Bellis gerçekleştirmişti. Seri başlarından Cibulkova’yı saf dışı bırakmıştı. Tenis fakiri ABD’nin tüm medyasının sinekler gibi yapıştığı bu kızcağız dün jünyor kategorisinde ikinci turda elendi.

Günün şov maçının Dimitrov ile Monfils arasında olması bekleniyordu. Bulgar’ın üstün geleceği ama Fransız’ın da her an sürpriz yapabilecek yapı ve yetenekte olduğunun bilincinde maç başladı. Ama beklenen sansasyon hiç olmadı. Monfils konsantrasyonunu 2 kez yitirecek gibi oldu. Çok kısa bir komedi izledik ! Ama Dimitrov ikinci sette altın tepside sunulan iki set puanını kendi lehine çeviremeyince kendisi için acı son gözüktü. Bulgar raket henüz acemi…En olmadık puanlarda basit hatalar yapıyor. Maç üç sette Monfils’in oldu (75, 76, 75).

Diğer maçlarda Federer ile Berdych rakipleri karşısında iyi birer antrenman yaparak çeyrek-finale çıktılar. Berdych bomboş tribünler önünde genç rakibi Thiem’e daha çok ekmek yemesi gerektiğini gösterdi (61, 62, 64) ! Bautista-Agut ise haşmetmeapları karşısında, geçmişten kalma bir oyunla, umduğumdan çok direnç gösterdi (46, 36, 26). Ama yetenek ve mantalite olarak epey farklı liglerdeydiler ! Her iki maç ta açıkcası sıktı.

İşin özü Federer için turnuvanın şimdi başlıyor olması. Çektiği fikstür kendisi için fevkalade avantajlı oldu. New York’taki ilk ciddi rakibi Monfils olacak. Bakalım ne yapacak ?

Günün son maçı sabaha karşı 05’te Wozniacki ile Errani arasındaydı. Maç 65 dakikada 60, 61 Danimarkalının oldu. Eh bu skoru da değerlendirmenin herhalde bir anlamı yoktur. Hele yarı kapalı gözlerle !

Bugünkü maçlarda izlemek için tercihim erkeklerde Djokovic-Murray. İngilizin ilk 4 içerisindeki ağır-abilere karşı performansı hatta onların arasında olmayı hak edip etmediği 1.5 yıla yakın bir süredir soruşturuluyor…Formunun zirvesine yaklaşan Djokovic karşısında buyrun gözlerinizle şahit olun. Favorim Djokovic.
Diğer çeyrek-final maçı ise (Wawrinka-Nishikori) daha da çekişmeli geçmeye aday. İki maçtaki 4 raket te birbirinin kopyası aynı oyunu oynuyor. Dolayısıyla tercih yaparken baştan sona geri oyunu oynanabilecek iki maç arasından yeteneğin daha çok ortaya çıkabilecek olanı önerdim. Bu maçlardan çok zevk te alabilir, ölesiye de sıkılabilirsiniz.

Kadınlarda ise Azarenka-Makarova maçı daha çekişmeli geçmeye aday. Sakatlıklığı ile birlikte umarım Azarenka çirkin davranışlarını da geride bırakmıştır. Ancak solak Makarova ona çok ters gelebilir. Favorim Makarova. Diğer kadın çeyrek-finali ise Serena Williams ile İtalyan Pennnetta arasında. ABD’li raketin dün çiftlerde ortaya çıkan ayak sakatlığı ciddi değilse bu maçı çok çabuk derleyip toparlar ! Hoşkalın

YORUM YAZ