MENÜ

Büyük Oyuncu Olamamak !

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bilhassa ferdi sporlarda büyük oyuncu olmak kolay değildir. Dün akşam maalesef güzeller güzeli Wozniacki bunu bir kez daha kanıtladı. Teniste haftalarca 1. sırada kalabilir, onlarca turnuva kazanabilirsiniz. Ama bir büyük turnuva alamamış ya da ağır-ablalardan kimseyi yenememişseniz büyük oyuncu sayılmazsınız.

Dün Serena ile Caroline Wozniacki arasındaki maçı izlerken gözlemlediğim en basit gerçek bu oyunun böyle sürmeyeceği idi. Hiç bir büyük oyuncu bir maç süresince bu denli çok basit hatayı sürdürmez. Bir an bulur o oyunu çevirir. Bu kavşakta eğer karşısındaki önlem almazsa maç döner.

Hiç bir profesyonel oyuncu maç elden giderken ısrarla aynı oyunu oynamaz. Bir ara istatistiklere baktığımda Williams’ın 17, Wozniacki’nin 2 basit hatası vardı. 17 basit hata hani nerede ise 4 oyun demek ! Bunun sürmeyeceğini ne Wozniacki ne de antrenörü olan babası gördü. Maçın başında süper oynadı. Ama son günlerde yakın arkadaşlık kurduğu rakibinin çok ama çok büyük bir sporcu olduğunu unuttu. Serena her türlü çabayı gösterdi, hatalarının üzerine gitti, sahanın ortasından drive-voleler vurmaya başladı, rakibini bozmaya, oyunu baskı altına almaya çalıştı, çabaladı ve geri geleceğinin sinyallerini verdi. Geldi de (46, 75, 75) !

Şimdi yarı-finalde kızkardeşi ile karşılaşacak. Aralarında ilk 16 yıl önce hesap görmüşler. 14-10 Serena galip. Ama onu da en fazla yenen raket ablası. Aralarında 86 milyon dolar ödül toplamışlar! Ama birbirlerine maç sattıklarından kendi vatandaşları tarafından da yuhalanmışlardı.
Kadınların diğer yanında bunca yıl sonra hala her an kırılıp dağılacak bir bebek izlemi veren Radwanska sakatlıktan yeni dönen Azarenka’yı geçti.

Wimbledon şampiyonu Kvitova’yı geçen Rus Makarova ise ABD’li Vandeveghe’yi 3 sette yendi (61, 46, 61). Ailesindeki her fert sporcu olan bu ABD’liye dikkat etmek lazım. Önceki turlarda hem İvanovic hem Jankovic’i yenerek çeyrek finale ulaştı.

Erkeklerde ise Tsonga ağır-abiler tatilde ya da balayındayken (!) yaptığı antrenman ve oynadığı turnuvaların yararını görüyor. Ama itiraf etmek gerek ki Murray’in en kritik yerlerdeki basit-hataları da ona yardım etti (76, 46, 64). Sempatik Fransız’ın maçın sonunda attığı 237km’lik servis onun ne denli güçlendiğini gösteriyor. Şimdi Dimitrov’un karşısına çıkacak. İyi maç. Dimitrov’un ilk 10 içindeki rakiplerine olan performansı kariyer geleceğini en belirleyici faktör olacaktır.

Federer ise Ferrer’i 15. kez yendi. Yarı-finaldeki rakibi ise Kanada’lıların gözbebeği Raonic’i üç sette (64, 67, 63) geçen bir başka İspanyol : Lopez. Ama 15 karşılaşmanın hepsini İsviçreli almış. Daha önce de belirtmiş olduğum gibi gidişat Federer’in şampiyonluğunu gösteriyor. Tsonga ya da Dimitrov hele bir final maçında ona rakip olamazlar. Her ne kadar Tsonga’nın, Haşmetmeablarına karşı iki galibiyeti de Kanada’da olsa ! İyi seyirler.

Bu arada bu turnuvaları bizlere yansıtan Lig TV ve Sports TV yöneticilerine yürekten teşekkür ederim. Zevkten bayılıyorum. Ne olur devam edin.

Hoşkalınız.

YORUM YAZ