MENÜ

Emek çok kazanç yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

90 dakika boyunca oyunu rakip alanda tutmayı başardığı halde, bir takım organize ataktan ve yeterli pozisyondan uzak yaşıyorsa, bir sorun var demektir. Alıştığımız ve alışmadığımız iki Beşiktaş vardı dün geceki maçta. Alışmadığımız tarafı; hırsı, presi, mücadele gücü ve oyunu rakip alanda tutmayı başarmasıydı. Alıştığımız tarafı ise; bu kez yukarıda saydığımız olumlu özelliklerine rağmen üretimdeki yetersizliğiydi.

İlk yarıdaki 11’de Serdar-Tello ve Yusuf’tan oluşan orta alanın ofansif kümesi son derece yetersiz kaldı. Serdar Özkan sadece düştüğü ofsaytlarla takımına sayısal anlamda artılar getirirken, Yusuf etliye sütlüye dokunmamakta belki de en ısrarcı olduğu oyununu oynadı. Mustafa Denizli’yi belki bu iki oyuncusu fazla yanıltmadı ama Beşiktaş’a çok maçta servisleri ve golleriyle kilit açma konusunda yararları olan Tello, hocasını hayal kırıklığına uğrattı. Oysa maç boyu üçlü seyreden Trabzon orta alanına karşı sayısal üstünlük kurulmuşken çok daha önceden forvete bir takviye daha gerekiyordu. Bobo ile Delgado oyunun seyrini biraz daha değiştirdi ama yine de bitirici noktalarda forvet yetersizliği öne çıktı. Sivok-Ernst-İbrahim Toraman, özellikle de İbrahim Üzülmez diğer arkadaşlarının bir adım önünde seyrettiler.
Ersun Yanal ise takımını gereğinden fazla kendi alanında tuttu. Bu kadar geriye yaslanmışken, bunun karşılığı kontraataklar olmalıydı. Hiçbirisi gerçekleşmedi. Colman topsuz alan futbolunu iyi bilen özellikleriyle takımının iyisiydi. Sonuçta puanlar paylaşıldı ama Trabzonspor geceyi avantajlı kapattı.

YORUM YAZ