MENÜ

Skibbe kaybeder Uygun kazanır!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bırakın Skibbe’yi, dünyanın en kariyerli hocası da olsa, bunca sakatlığın üst üste geldiği bir dönemde (hem de aynı mevkiide) elinden bundan iyisi gelemezdi. Üç gün arayla aynı rakiple üst düzey iki maç oynayacaksın. İlkinde elinde sadece bir stoperin olacak (o da yedek kulübesinden gelme Emre Aşık), diğerinde tek santrfor olarak (Lincoln ve Kewell desteğinden yoksun) Milan Baros... İlkinde üstelik 10 kişi kalacaksın henüz ilk yarının sonunda... Düşünebiliyor musunuz olayın vehametini! Üstelik ne çabuk unutuldu bu takımın haftalarca orta sahasız mücadele ederek buralara geldiği. Üç kulvarda birden şansını sürdüren tek Türk takımı hâlâ, yetmiyor mu?
***
‘Galatasaray elindeki kadroya göre iyi futbol oynamıyor’muş. Skibbe’ye vuracaklar ya... İyi de, bunca sakatlığı ‘es’ mi geçeceğiz. Hadi öyle yaptık diyelim. Peki, neredeyse tüm maçlarına ideal kadrosuyla çıkan, yere göğe sığdırılamayan Sivasspor mest mi ediyor seyredenleri! Hangi ‘büyük maça’ ‘mutlak kazanma’ baskısı ve mecburiyeti ile çıkıyorlar, bu niye sorgulamıyor da mazlum edebiyatı yapılıyor sadece. Büyük maçlarda 8 kişi ile kapan, sıfır riskle oyna, ‘çalışılmış’ uzun toplar sonunda iki süratli adamla ‘dolduuur, mandalina Bodrum’vari gol arayışında bulun, oh, yetti de arttı bile. Neymiş, üç kuruşluk bütçeyle büyük işler başarılıyormuş. Kazın ayağı hiç de öyle değil, bu sistem Sivas’a ve Türk futboluna değil, sadece Bülent Uygun’a kazandırır!
***
Bir yanda oynamayı değil ‘salt kazanma adına’ boğuşmayı, bozmayı düşünen Uygun’un ‘yakalarsam muck muck’ modeli, diğer yanda zevk alıp veren, karşı takımı bile oynamaya zorlayan, sürekli golü düşünen, risk alan, Galatasaray’ın gelenekselleşen hücum futbolu anlayışı... Belli ki büyük olmanın bedelini ödüyor böyle maçlarda Galatasaray! Peki sormazlar mı adama, “Hangisini istiyorsunuz” diye.
Tabii ki Sivasspor ‘sonuç’ bakımından başarılı, tabii ki incelenmeli. Ama oyunun adı futbolsa, futbolun seyir zevki ortadaysa, marka değeri de dillerden düşürülmüyorsa... Eeee, o zaman Galatasaray’ı yendi’ diye, puan cetvelinde ‘şimdilik’ zirvede diye, Sivasspor’un eksilerini hiç mi gündeme getirmeyecek kimse? Yoksa Sivasspor’un, ligde Kayserispor’a takılmasını, kupada Galatasaray’a elenmesini mi bekliyor insanlar? ‘Cesur yüreklerin’ bugün yazdıklarını biliyoruz, yarınkileri ise merakla bekliyoruz!

YORUM YAZ