MENÜ

Takım olursak...

Abone Ol Google News

Futbol bu ülkenin lokomotifi ise, bu spor ‘kadın’ olmadan yapılamaz! İşin aslı, kadınlar zaten bunun farkında ve bu ‘oyunda varlar’. Ama ‘biz, siz’ farkında değiliz. Bizim coğrafyamızda yetişen çok fazla kadın futbolcu var, sadece dönüp bakmanız, biraz araştırmanız yeterli. Bu sporda kendini önce yakın çevresine kanıtlamak zorunda kalmış, ardından mahalledeki erkek arkadaşlarının evden halı sahaya çağırmasıyla başlamış o kadar çok hikaye var ki! Bugüne geldiklerinde de hayallerini gerçekleştiren başarılı kadınlar olmuşlar. Didem Karagenç mesela; Beşiktaş’ın ve Milli Takımımız’ın kaptanı. Bu sezon ligi ‘Şampiyonluk’la tamamladılar ve artık ‘Devler Ligi’ndeler.

Haberin Devamı

Hayallerini gerçekleştiren kadınlar

Mesela Ece Türkoğlu... O da köyde başlayan futbol kariyerinde ‘Hayalini değil, dünyayı değiştir’ demiş ve bu uzun yolda ilk adımını atmış. Antrenman bitimlerinde ders çalışmaya devam etmiş ve bu yıl Ağustos ayında burslu olarak Amerika’ya gidiyor. “Sağlam kafa, sağlam vücutta olur”, bravo Ece.. Ve tabii yeşil sahaya çıkmaya can atan yeni nesiller... Ablalarını örnek alıp, ailelerini ikna edip, içlerinden gelen bu oyunun peşinden yola çıktılar.

Haberin Devamı

TFF ve Nike’tan büyük destek

24 Mayıs’ta Riva Milli Takım Tesisleri’nde 30 kız futbolcumuz ‘Futbolun Geleceği’ etkinliğinde kendilerini gösterme imkânı buldular. TFF ve Nike’ın desteğiyle gerçekleşen bu cesaret veren organizasyonda akıllarına takılan soruların cevaplarını bulma fırsatı da yakaladılar, Milli Takım hocalarıyla antrenman yapma şansını da. Hepsi daha umutlu ve emin adımlarla hedeflerine yürümek için oradan ayrıldılar.. Ve artık topu orta yuvarlağa koyup, çok çalışmaları gerektiğinin farkındalığıyla ‘aynı kurallarla yönetilen’ bu oyunun santrasını yapmak için hazırlar. Bize düşen onların Avrupa, hatta Dünya çapında birer yıldız olmaları için tıpkı ağabeylerine yaptığımız gibi destek olmak ve takip etmek. Futbolu bu kadar seven bir ülkede takım olduğumuzda her zorluğu nasıl başardığımızı, ilkleri nasıl gerçekleştirdiğimizi hatırlayalım yeter...

YORUM YAZ