MENÜ

Veli 49-50!..

Abone Ol Google News

‘Yedek’ tamlamasındaki sayısal çoğunluktan kurulu, bir arada oynama olanağı bulamayan Beşiktaş kadrosunun ‘iştahlı’ futbolu nasıl sürpriz oldu ise Veli Kavlak’ın beceri yoksunluğu da aynı paralelde şaşırttı, serin eylül gecesinde... Simao’nun penaltı golünü, sonrasında konuk ekibin eşitliği sağlayacak olası sayısının Antalyasporlu üç oyuncunun ayakları arasında erimesini fazla dikkate almadım ama Veli’nin yaptıklarına daha doğrusu yapamadıklarına ‘hayretler’ içinde tanıklık ettim.

Haberin Devamı

İlk yarıda Simao’nun çıkardığı kusursuz topu arkadaşlarına vermek yerine çerçeveyi dahi bulmayan vuruşu ile harcadı. İkinci bölümde ise Holosko’nun ‘al ve at’ enlemindeki pasını, kaleye gönderemedi, doğal olarak kolayı değil de ‘zoru’ başardı. Benim de içimden; Veli 49-50 demek geldi!

Dün gece sadece Beşiktaşlı futbolcular değil Antalyasporlu oyuncular da hücum futbolunu benimseyip, sergiledi. Beşiktaş’ı farklı kılan ise takımın formsuz ve de istemsiz yıldızı Quaresma’nın yokluğu oldu. Topu her ayağına alışında tribünleri ayağa kaldıran, ekran başındakileri heyecanlandıran ‘Formsuz Quaresma’ olmayınca diğer oyunculara bireysel becerilerini gösterme olanağı doğdu.

Haberin Devamı

Tartışmasız Quaresma başarılı futbolcu ancak oynuyormuş gibi yapmadığında. Yedek kalma kaygısı yaşayanların da istem dolu futbolu nedeni ile kanatlar çalıştı, az sayıda top kaybı yaşandı ve de orta alanda hakimiyet mevzubahis oluverdi Beşiktaş adına, ne var ki uzun sürmedi! Edu ve Fernandes’in katılımı sonrası Beşiktaş duraksadı ve oyunun hakimiyeti konuk ekibi devredildi. Bu anlarda da devreye genç kaleci Cenk girdi. Beşiktaş ilk bölümdeki oyunuyla farkı elde edebilir, Antalyaspor ise ikinci bölümdeki baskısı ile eşitliği yakalayıp sonra öne geçebilirdi. İki takım da hücum oynadığında, futbol keyif veriyor...

YORUM YAZ