MENÜ

Atamayana atarlar

Abone Ol Google News

Hilbert, Ernst ve Sivok’un katılımı ile tutarsızlık ibresinin bir anda yön değiştirmesini beklemek hayalcilik ile örtüşürdü elbette, kaldı ki İsmail ile Simao sahadayken! Dinamo Kiev teknik ekibi, Beşiktaş’ı ‘kusursuz’ irdelemiş olacak ki, ilk bölümde atakların tümü sol kanattan geldi. İsmail ve Simao’nun yetersizlikleri sırıttıkça sırıttı ve Aurelio ile Ernst bir süre orta alandan sol kanada kayıp destek verdi, dün gece ‘beceriksiz’ iki arkadaşlarına. İleride Edu, solda Simao, sağda Quaresma ama onların arkasındaki ‘dağıtıcı’ kim, belirsiz. Carvalhal’in oyun sisteminde ortadaki oyuncunun adı da, görevi de mutlak belli ancak sahada belirsizlik ileri seviyede! Kimi zaman Aurelio çoğu zaman Ernst çabaladı kanatlara top aktarmak için. Buna karşın Beşiktaş’ın ilk bölümü gol yemeden tamamlaması ‘mucize’ oluverdi!

Haberin Devamı

Ne yazık ki futbolun, ‘atamayana atarlar’ klişe özdeyişi, Kiev deplasmanında Beşiktaş için geçerliliğini yitiriverdi. Beşiktaş atmak için değil de yememek için oynadı doksan dakika boyunca. Ne yalan söyleyeyim bunu da yadırgamadım! Zira, sürekli değişen oyuncular ile farklı futbol beklemek yersiz olur.
Quaresma ile Simao’nun karşılaşma boyunca kendi aralarında paslaşmaları benim ‘paranoyam’ mı kestiremedim ama rahatsız ettiğini de saklamak, dürüstlük ile bağdaşmaz! Bir başka göze çarpan da Necip’in hırsını yitirip, erozyona uğrayan futboluna tanıklık etmek. Buna bir de gereksiz hırçınlığı eklenince itici oluyor. Uzatma dakikalarının sonunda gelen ‘beklenmedik’ gol için Sırp hakeme verip veriştirmenin anlamı var mı?

Haberin Devamı

Cenk ile Egemen ellerinden geleni yaptılar ama olmadı. Beşiktaş Dinamo Kiev’e bir kez daha boyun eğdi. Dilerim Portekizli teknik adam Carvalhal sezon sona ermeden Beşiktaş’ta ideal on biri bulur ve oturtur!

YORUM YAZ