MENÜ

Oyun planı Fener'e uygun

Abone Ol Google News

Anderlecht, Fenerbahçe gibi sezona yeni bir yapılanmayla girdi. Neredeyse her bölgeye transfer yapıp, tam 15 yeni oyuncuyla sözleşme imzaladılar. Buna rağmen aslında sezona iyi başladılar. Lİgde 4’te 4 yaptılar ancak sonrasında sıkıntılı bir sürece girdiler. Avrupa Ligi’nde 2 maç sonunda puan alamadılar. Ligde ise 11 hafta sonunda lider Genk’in 6 puan gerisinde kaldılar.

Haberin Devamı

3’lü defans

ısrarı Anderlecht Teknik Direktörü Hein Vanhaezebrouck ise 3’lü savunmada ısrar ediyor. Kanatlarda, genelde hücumda etkili isimleri oynatıyor. Bu sayede kalabalık bir oyuncu grubuyla atağa kalkıyorlar. Orta sahada ise kısa pasta başarılı, teknik kapasiteleri yüksek sayılabilecek Kums ile Trebel görev yapıyor. Bu bölgede yumuşak kaldıkları söylenebilir. Onların önünde oynayan Gerkens ile Bakkali, çok hareketli.

Dimata çok formda

İleri uçta, Cercle maçında hattrick yapan Landry Dimata, Fenerbahçe savunmasına ters gelebilecek bir isim. Hafif bir sakatlığı bulunuyor ancak oynaması bekleniyor. Mor- Beyazlılar, topa sahip olup, oyunu kontrol ederek oynamaya çalışıyor. Aslında bu, Fenerbahçe için avantaj. Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş ve Başakşehir örneklerinde görüldüğü gibi karşısında hücum yapmaya çalışan takım olduğunda daha iyi performans sergiliyor.

Haberin Devamı

Benzia’ya ihtiyaç var

Puansız Belçika temsilcisi ilk dakikadan itibaren baskı kurmaya çalışacaktır. İyi bir takım savunması, geniş alanlarda tehlike yaratan Bakkali ve Dimata’nın etkinliğini azaltır. Kanatlarda tek oyuncu kullanan Anderlecht karşısında oyunu çizgilere açmak en mantıklı çözüm. Kapılan topları hızlı ve isabetli paslarla kanatlara açmak için de Benzia’ya ihtiyaç var. Skoru 0-0’da tuttuğu sürece Fenerbahçe’nin galibiyet şansı yüksek.

YORUM YAZ