MENÜ

Moral kazandı sıra 3 puanda

Abone Ol Google News

Fenerbahçe sezona 5 maçta 3 yenilgi, 2 galibiyetle kötü bir giriş yaptı. Ancak baş aşağı gidiş, 7. haftada Rize deplasmanında gelen 3-0’lık mağlubiyetle başladı. Sarı-Lacivertliler, Rize karşısında bu kez çıkışı başlatmak istiyor. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş derbisinde skoru 3-0 geriden 3-3’e getirmek gerçek büyük başarı. Takıma müthiş bir özgüven ve moral aşıladığı kesin. Zaten derbinin en büyük kazanımı bu oldu. Beraberliğin puan anlamında Sarı-Lacivertliler’e kattığı çok bir şey yok. Ancak oyuncular ‘Fenerbahçe’de oynadıklarını hatırladı.

Haberin Devamı

Derbi kazanımları silinir

Moral ve özgüven tamam, sıra seri galibiyetlerle düşme hattından uzaklaşmaya geldi. Karşılarında ligin en formda takımı Rizespor var. Okan Buruk’un ekibi son 6 lig maçında 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak bir anda düşme hattından 12. sıraya zıpladı. Onlar da Kadıköy’e kendilerine güvenerek çıkacaklar. Heyecan dolu, izlemesi keyifli bir maç olacağı kesin gibi görünüyor. Fenerbahçe için önümüzdeki hafta lider Başakşehir deplasmanına 3 puan alarak çıkmak son derece önemli. Aksi bir sonuç, derbideki tarihi geri dönüşün kazanımlarını tamamen silebilir.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Fenerbahçe’nin bu sezonki en büyük sorunlarından biri, yüksek form grafiğini istikrarlı bir şekilde sürdüren yıldızı olmaması. Moses iyi başladı, düşüşe geçti. Tolgay fena gitmiyor ancak henüz Ersun Yanal’ın kendisine biçtiği rolü tam anlamıyla uygulayamıyor. Bu akşam iş yine Valbuena’ya düşecek gibi görünüyor.

Bu istatistiğe dikkat!

Ersun Yanal’ın göreve gelmesinin ardından beklenen patlama yaşanmadı. Ancak Sarı- Lacivertliler, Yanal’ın ilk döneminden devam eden iç saha yenilmezliğini sürdürüyor. Başarılı teknik adam yönetiminde Kadıköy’de oynanan 21 maçta 16 galibiyet ve 5 beraberlik alındı.

Kısa mesaj

Rizespor, sezonun ikinci yarısında topladığı 16 puanla Başakşehir ve Galatasaray ile birlikte bu alanda zirvede. Üstelik sadece 2 gol yediler. Böyle bir rakiple oynamak kötü görünüyor olabilir. Ancak Fenerbahçe’nin ‘zor’ görünen maçlarda çok daha iyi motive olduğu da unutulmamalı.

YORUM YAZ