MENÜ

Kötü gidişi bitirme zamanı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için peş peşe iki deplasmanda alınan yenilgiler, büyük bir değişim sürecinden geçen takımda moralleri bozdu.

Haberin Devamı

Cocu’nun yaklaşık 36 saat sonra yalanladığı mutsuz olduğu iddiaları, başkan Ali Koç’un Reyes ve Frey’in imza törenindeki düşünceli ve gergin görüntüsü; durumu ortaya koyuyor.

Rakip, bu sezonun flaş takımlarından biri olmaya aday Kayserispor. Deniz Türüç, Bilal Başaçıkoğlu ve Chery’li hücum hattı tehlikeli. Geride kalan 3 haftada henüz gol yemediler.

Fenerbahçe açısından yine zorlu bir maç olacağı kesin ancak az bu kez taraftar arkalarında olacak.

15 günlük fırsat

Yeni Malatya ve Göztepe karşısında gol atamayan, pozisyona girmekte bile zorlanan Fenerbahçe’nin, gol yemeyen Kayseri önüne doğru kadroyla çıkması şart. Geçen hafta Ayew’i merkezde oynatmak hataydı. Kariyerlerinin en verimli döneminde Ayew solda, Barış Alıcı sağda oynadı. Cocu henüz bu ikiliyi böyle kullanmadı.

Fenerbahçe milli araya galibiyetle girerse; 15 günlük süreçte hem yeni transferlerin takıma monte edilmesi hem de Hollandalı teknik adamın kendi sistemini yavaş yavaş hayata geçirmesiyle bambaşka bir görüntüye bürünebilir.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

İslam Slimani, ayağının tozuyla çıktığı Yeni Malatya mücadelesinde etkiliydi. Göztepe maçında da en istekli isimlerden biriydi. Ancak kanatlardan istediği topları alamadı. Alper’e, “Görerek orta yap” serzenişinde son derece haklıydı.

İlk kez taraftarlarının önüne çıkacak Cezayirli forvet, gol siftahını yapabilir.

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe, geride kalan 3 haftada 8 isabetli şuttan 2 gol çıkartabildi. Kayserispor ise kaleyi bulan 10 şutun 2’sini gole çevirebildi. Her iki ekip de bu sayılarını ligin ilk haftasında buldu, son iki mücadeleden skor çıkartamadı.

Kısa mesaj

İlk 3 haftada Sarı-Lacivertliler’in topa sahip olma ortalaması yüzde 59, Kayserispor’un ise yüzde 58. Muhtemelen taraftarı önünde Fenerbahçe bu konuda rakibe üstünlük sağlayacaktır. Ancak rakibin hızlı oyuncularına kontrataklarda dikkat etmek şart.

YORUM YAZ